Orada kurt sürüleri şehre indi! Besi hayvanları tehlikede! Güvenlik riski büyük! Halk harekete geçilmesini istiyor!

Orada kurt sürüleri şehre indi! Besi hayvanları tehlikede! Güvenlik riski büyük! Halk harekete geçilmesini istiyor!

O bölgede kurtlar şehir merkezlerine indi! İnsanlara ve besi hayvanlara zarar veren kurtlar yerel halkı tedirgin ediyor. Konu ile ilgili yetkililerden yardım isteyen halk sesini duyurmaya çalışıyor... Her an başka yerlere sıçrayabilir.

Avrupa Birliği (AB), son dönemde artan kurt sürülerinin çiftçilere ve insanlara zarar potansiyeli taşıdığı endişesiyle yerel ve ulusal yönetimleri acil önlemler almaya çağırdı. AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Avrupa'da uzun süre görülmeyen kurt sürülerinin yeniden artan sayılarda görülmeye başladığı vurgulandı.

BESİ HAYVANLARI TEHLİKEDE

thumbs-b-c-4f984e5ff5fe40d46050332b66814006.jpg

Açıklamada, özellikle çiftliklerdeki hayvanlara yönelik kurt saldırılarına karşı etkili önlemlerin alınmadığına dikkat çekildi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, konu hakkında yaptığı değerlendirmede, "Avrupa'daki bazı bölgelerde görülen kurt sürüsü yoğunluğu besi hayvanları ve ayrıca olası şekilde insanlar için gerçek bir tehlike haline gelmeye başlamıştır. Yerel ve ulusal makamlara gerekli yerlerde harekete geçme çağrısı yapıyorum. Mevcut AB yasaları zaten harekete geçilmesine imkan tanımaktadır." ifadelerini kullandı.

GEREKTİĞİNDE YASAL DÜZENLEMLER ESNETİLECEK

AB Komisyonu ayrıca, Avrupa'da yeniden ortaya çıkan kurt nüfusuyla ilgili yaşanan sorunları ele almak için yerel yönetimler, bilim insanları ve ilgili taraflara çağrıda bulunarak ellerindeki verileri iletmelerini istedi. Bu verilerin, gerekli durumlarda kurtların korunmasına yönelik yasal düzenlemelerin daha esnek hale getirilmesi için kullanılabileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN