Oy birliğiyle kabul edildi! Bu köyde telefon kullanmak yasak: Yol tarifi için bile başkalarına soruyorlar

Oy birliğiyle kabul edildi! Bu köyde telefon kullanmak yasak: Yol tarifi için bile başkalarına soruyorlar

Sizi oldukça şaşırtacak ama bu köyde telefon kullanmak artık yasak! Oy birliğiyle kabul edildi! Yol tarifine ihtiyaçları olduğunda bile başkalarına soruyorlar! Kurallar ise oldukça şaşırtıcı...

Bir Fransız köyü, son referandumda oybirliğiyle kabul edilen yeni bir kararla teknoloji kullanımını sınırlayan radikal önlemler almaya karar verdi. Bu önlemler, köy sakinlerinin günlük yaşamlarında akıllı telefon kullanımını kısıtlıyor.

İŞTE O KÖYÜN TELEFON YASAĞI KURALLARI

telefon-yasagi-1.png

Yaklaşık 2 bin nüfuslu bu köyde, köy sınırları içinde herkesin aynı anda yürümesi ve telefonunda vakit geçirmesi yasaklanmış durumda. Ayrıca, restoranlar, kafeler, mağazalar ve yerel parklarda telefon kullanmak da yasaklar arasında yer alıyor. Hatta okul kapılarının dışında bekleyen ebeveynler de bu kısıtlamadan etkileniyor.

Köydeki vatandaşlar, kırmızı bir çizgi bulunan bir akıllı telefonu gösteren tabelaların artık köy kuaförleri dahil olmak üzere yerel mağazalarda ve hizmetlerin vitrinlerinde yer aldığını gözlemliyorlar. Bu adım, köyde teknoloji kullanımı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Bir köy sakini olan 34 yaşındaki Ludivine, bu kararı desteklediğini belirterek, bazılarının bu kısıtlamanın özgürlüklere saldırı olduğunu iddia ettiğini ancak kendisinin böyle düşünmediğini ifade etti. Ludivine, özellikle çocuklarının ekran başında geçirdiği zamanı kısıtlamak adına bu adımın önemli olduğunu vurguladı.

Köyde yapılan oylama sonucunda, ailelere yönelik çocukların ekran başında geçirdiği süreyi kısıtlayan bir tüzük de onaylandı. Bu tüzük kapsamında, ebeveynler, çocuklarına yalnızca aramalara erişim sağlayan eski model bir telefon verilmesi konusunda anlaşmaya vardılar.

Köy yetkilileri, bu önlemlerin amacının teknoloji kullanımını azaltarak insanlar arası iletişimi artırmak olduğunu belirtiyorlar. Yol tarifi gibi ihtiyaçlar için ise artık akıllı telefonlardan ziyade insanlara doğrudan yardım etmeye teşvik ediliyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN