Pakistan 2 ülkeye kara sınırlarını kapattı

Pakistan 2 ülkeye kara sınırlarını kapattı

Pakistan, Kovid-19'un yeni varyantlarının yayılmasını engellemek amacıyla İran ve Afganistan kara sınırlarından ülkeye girişlerin yasaklandığını açıkladı.

Pakistan'ın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele stratejisinin başındaki Planlama, Kalkınma ve Özel Girişimler Bakanı Asad Umar, yaptığı açıklamada, Kovid-19’un yeni varyantlarının yayılmasını önlemek amacıyla 4-20 Mayıs'ta İran ve Afganistan sınırlarından ülkeye girişlerin yasaklandığını bildirdi.

Umar, kargo ve ticari taşımacılığın bu yasaktan etkilenmeyeceğini, Afganistan ve İran'da bulunan Pakistan vatandaşlarının da bu tarihler arasında isterlerse ülkeye dönebileceklerini kaydetti.

24 Nisan'da İran, mutasyona uğrayan Kovid-19 türünün ortaya çıkması nedeniyle salgının hızla yayılmaya devam ettiği Hindistan ve Pakistan'a uçak seferlerini durdurduğunu bildirmişti.

30 Nisan'da Tahran yönetimi, Pakistan ve Afganistan sınırlarından ülkeye girişleri yasakladığını duyurmuştu.

Pakistan’da Kovid-19 vakası sayısı 829 bini aşmış, salgın dolayısıyla 18 binin üzerinde kişi hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN