Papa'dan Avrupa'ya çağrı: Onları hoş karşılamalıyız, sorumluluk alın!

Papa'dan Avrupa'ya çağrı: Onları hoş karşılamalıyız, sorumluluk alın!

Papa Franciscus, Avrupa'ya göç konusunda sorumluluk çağrısı yaptı. Marsilya'da gerçekleştirdiği ziyaretin son gününde konuşan Papa Franciscus, yoksulların bir sayıdan ibaret olmadığını ve kardeş gibi muamele görmeleri gerektiğini vurguladı. Akdeniz'deki göçmenlere değinen Papa Franciscus, "Onları hoş karşılamalıyız, saklamamalıyız, entegre etmeliyiz, onlardan kurtulmamalıyız" dedi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Avrupa'ya göç konusunda sorumluluk çağrısında bulundu. Marsilya'da gerçekleştirdiği ziyaretin son gününde Akdeniz Toplantıları'na katılan piskopos ve gençlerle bir araya gelen Papa Franciscus, Hz. İsa'nın yoksullara yardım ettiğini hatırlatarak, yoksulların bir sayıdan ibaret olmadığını ve kardeşçe muamele görmeleri gerektiğini vurguladı.

Papa Franciscus, Akdeniz'deki göçmenlere değinerek, onları hoş karşılamamız, saklamamamız, entegre etmemiz ve onlardan kurtulmamamız gerektiğini söyledi. Avrupa'yı göç konusunda sorumluluğa çağıran Papa Franciscus, göçmenlerin korunmasını istedi.

13.jpg

Ayrıca, Papa Franciscus, Akdeniz'in biyoçeşitlilik açısından zengin olduğunu ve dünyaya bir kardeşlik çağrısı yaptığını belirtti. Marsilya'nın çok kültürlü bir geleneğe sahip olduğunu vurgulayan Papa Franciscus, zorluklara rağmen bir arada yaşamanın mümkün olduğunu ifade etti.

Papa Franciscus, daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. Bugün Velodrome Stadyumu'nda 60 bin kişinin katılacağı bir ayin yönetecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN