Pentagon Basın Sözcüsü açıkladı: Gazze’deki geçici limanın 60 gün içinde faaliyete geçmesini bekleniyor

Pentagon Basın Sözcüsü açıkladı: Gazze’deki geçici limanın 60 gün içinde faaliyete geçmesini bekleniyor

ABD Başkanı Biden'ın talimatının ardından General Frank S. Besson gemisi, geçici bir liman kurulması için Doğu Akdeniz’e doğru yola çıkmıştı. ABD Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü General Pat Ryder, Gazze’ye kurulması planlanan geçici limanın yaklaşık 60 gün içinde faaliyete geçmesini beklediklerini ve günde iki milyon öğüne kadar yemek dağıtımı yapılabileceklerini söyledi.

aBD Başkanı Biden, başkanların yıllık olarak Kongre ortak oturumunda yaptığı 'Birliğin Durumu' (State of the Union) konuşmasında Amerikan ordusuna, Gazze sahiline geçici bir liman kurulması yönünde talimat verdiğini de açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü General Pat Ryder, Gazze’de kurulması planlanan geçici limana ilişkin açıklama yaptı.

60 gün içinde bu limanın faaliyete geçmesini beklediklerini belirte Ryder, , “Bu gemiler ve mürettebatı, Gazze halkına gemiden kıyıya insani yardım ulaştırılmasına olanak tanıyan bir roll-on/roll-off iskelesi kuracak. İskelenin yaklaşık 60 gün içinde tamamen faaliyete geçmesini bekliyoruz; bu sayede günde iki milyon öğüne kadar yemek dağıtımı yapılabilecek” dedi.

Ryder, geçici limanın nereye kurulacağını henüz söylemeyeceklerini ancak inşa başladığında bilgilerin paylaşılacağını belirtti.

Ryder, “Limanın spesifik konumu konusunda size bilgi verecek durumda değilim. Operasyonun güvenliği için bunu önceden açıklayacağımızı sanmıyorum, ancak elbette liman inşa edilmeye başlandığında, sizi bu konuda bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN