Peru'da koronavirüs OHAL'i 2 yıl sonra kalktı

Peru'da koronavirüs OHAL'i 2 yıl sonra kalktı

Bugüne kadar koronavirüs nedeniyle 216 bin 884 kişinin hayatını kaybettiği Peru'da, 2 yıl önce ilan edilen OHAL resmen kaldırıldı.

Güney Amerika ülkesi Peru'da, Bakanlar kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, ülkede son zamanlarda vakaların belirgin şekilde düştüğü vurgulanarak, Mart 2020'den bu yana yürürlükte olan olağanüstü halin (OHAL) kaldırıldığı belirtildi.

Günlük vakaların azalmasının yanı sıra ulusal aşı kampanyasının başarısına değinilen açıklamada, ülke içerisindeki tüm kısıtlamaların resmen kaldırıldığı ifade edildi.

216 BİNİ AŞKIN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanlığının son verilerine göre, Peru'da bugüne kadar 4 milyon 153 bin 605 kişi Kovid-19'a yakalanırken, virüs nedeniyle 216 bin 884 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede, ilk vakaların tespit edilmesinin ardından Mart 2020'de ilan edilen 90 günlük olağanüstü hal daha sonrasında kademeli olarak uzatılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN