Protestolarda tutuklanmıştı: İran’da eski cumhurbaşkanının kızına hapis cezası

Protestolarda tutuklanmıştı: İran’da eski cumhurbaşkanının kızına hapis cezası

İran’ın eski cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani’nin kızı Faize Haşimi’ye toplam 52 ay hapis cezası verildi. Yargı sözcüsü, rejime karşı propaganda ve kutsal değerlere hakaretten hüküm giydiğini söyledi.

İran’ın Yargı Sözcüsü Mesud Setayeşi, siyasetçi ve eski milletvekili Faize Haşimi’ye karşı açılan iki farklı davada mahkum edilmesinin ardından 52 ay hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

MAHSA AMİNİ PROTESTOLARINDA TUTUKLANMIŞTI

Basın toplantısında konuşan Mesud Setayeşi, İran’ın eski cumhurbaşkanı Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi’nin rejime karşı propaganda ve kutsal değerlere hakaret olmak üzere iki suçtan suçlu bulunduğunu söyleyerek ilk davadan 15 ay, ikincisinden ise 37 ay ceza aldığını ekledi.

Faize Haşimi, 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin gözaltında hayatını kaybetmesinin ardından İran genelinde patlak veren ateşli protestolarla beraber tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN