Almanlar'ın 5'te biri komplo teorilerine inanıyor

Almanlar'ın 5'te biri komplo teorilerine inanıyor

Ukrayna'daki savaş hakkında yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, Almanların 5’te biri savaş hakkındaki anlatılan komplo teorilerine inanıyor.

MİKDAT KARAALİOGLU / FRANKFURT

Ukrayna savaşı hakkındaki komplo anlatıları Alman toplumunda tahmin edilenden daha yaygın şekilde kabul görüyor. Alman Redaksiyon Ağları (RND) isimli bir kurum tarafından yaptırılan kamuoyu araştırmasına göre Almanların 5’de biri Ukrayna savaşı hakkındaki komplo teorilerine inanma eğiliminde.

Araştırmada vatandaşlara komplo teorisi içeren ifadeler hakkındaki görüşleri soruldu. Bu sorulardan birisi olan ‘‘Vladimir Putin arka planda ipleri elinde tutan global elit bir gruba karşı mücadele ediyor‘‘ ifadesine katılımcıların yüzde 12’si tam olarak yüzde 20’si ise kısmen inandığını söyledi.

Putin Batı tarafından gerçek sorunları gizlemek için bir günah keçisi haline getirildi düşüncesine katılanların oranı yüzde 15. Bu görüşe kısmen katılanlar ise yüzde 16.

Araştırmada sorulan “Ukrayna, ABD ile birlikte gizli laboratuvarlarda biyolojik silahlar üretiyor“ şeklindeki komplo teorisine kesin inananlar yüzde 7 iken bu ifadeye kısmen inananların oranı yüzde 14 civarında belirlendi.

Araştırmada komplo teorisine inannların arasında korona komplo teorilerine inananların oranının yüksek olması dikkat çekti. Korona tedbirlerini protosto ede ve aşı olmayan kişiler arasında Ukrayna savaşı komplo teorilerine inananların oranı yüzde 56.

Araştırma 1 ve 12 Nisan tarihleri arasında yaşları 18 ile 92 arasında değişen 2031 kişi üzerinde yapıldı. Seçilen kişiler ve bölgeler itibarıyla araştırmanın Almanya için temsli kabileyeti bulunuyor.

ARAŞTIRMA SORULARINDAN BAZILARINA VERİLEN CEVAPLAR

Ukrayna savaşı hakkında haber yapan Batı medyasına artık güvenilmez: Katılıyorum: Yüzde 14, Kısmen katılıyorum: Yüzde 21, Katılmıyorum: Yüzde 65

NATO Rusya’yı savaşa katılmaya mecbur edene kadar proveke etti:

Katılıyorum: Yüzde 12, Kısmen katılıyorum: Yüzde 17, Katılmıyorum: Yüzde 71

Batı medyası gerçekleri çarpıtmak için Rusya’ya karşı kışkırtıcı haberler yapıyor:

Katılıyorum: Yüzde 12, Kısmen katılıyorum: Yüzde 16, Katılmıyorum : Yüzde 72

Putin Ukrayna’ya girmeseydi NATO girecekti:

Katılıyorum: Yüzde4, Kısmen katılıyorum: Yüzde 10, Katılmıyorum: Yüzde 86

Ukrayna’nın tarihi olarak toprak hakkı yok, Rusya’nın bir parçası:

Katılıyorum: Yüzde 8, Kısmen katılıyorum: Yüzde 18, Katılmıyorum: Yüzde 74

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN