'Putin'in ceset konvoyu' Bu görüntüler gündem oldu!

Ukrayna'ya başlatılan işgal girişiminde 25'inci güne girilirken ağır kayıplar verdiği belirtilen Rusya ile ilgili ortaya atılan son iddia gündem yarattı. Ukrayna saldırıları sırasında ölen ve yaralanan Rus askerlerinin Belarus’un Gomel kentine sevk edildiği öne sürüldü. Paylaşılan görüntüler ise dikkat çekti.

Tüm dünyanın gözünü çevirdiği Rusya-Ukrayna savaşı 25'inci gününde devam ediyor. Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırılar sırasında birçok Rus askeri hayatını kaybederken birçoğu da yaralandı. Rusya tarafından ölü ve yaralı Rus askerlerinin sayısına dair net açıklama gelmezken, Ukrayna tarafı ise 13 binden fazla Rus askerinin öldüğünü ve birçoğunun da yaralandığını ileri sürdü.

'ÖLÜ VE YARALI RUS ASKERLER TAŞINIYOR'

Belarus’un Gomel kentindeki hastanelere birçok Rus askerin cesedinin taşındığı, yaralı askerlerin de bu kentteki hastanelerde tedavi altına alındığı iddia edildi. Belarus’taki muhalif basında yer alan haberlerde, şu ana kadar 2 bin 500’e yakın Rus askerinin cesetlerinin Gomel'e taşındığı aktarılırken, yaralı askerlerin de sürekli olarak kente taşındığı ve burada tedavilerine devam edildiği ifade edildi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Belarus’tan gelen bu bilgilerin yanı sıra sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Rus ordusuna ait üzerinde Rusya’nın Ukrayna operasyonlarında kullandığı "Z" harfinin bulunduğu askeri nakil araçlarının Gomel kent merkezine konvoylar halinde ilerlediği dikkat çekti.

Bu araçların çok sayıda yaralı ve ölü Rus askeri taşıdığı iddia edilirken, Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko’da sosyal medya hesabı üzerinden bu görüntüyü paylaşarak araçlara ilişkin, "Gomel’de yaralı işgalcileri taşıyan araçlar" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN