Putin eski Fox News sunucusu Carlson'la röportaj yaptı

Putin eski Fox News sunucusu Carlson'la röportaj yaptı

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD'li televizyon sunucusu Tucker Carlson'a röportaj verdiğini söyledi. Rusya'nın yaklaşık iki yıl önce Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana Putin ilk defa Amerikalı bir gazeteciye röportaj verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna'yı işgaline başlamasından bu yana ilk defa ABD'li bir gazeteciye röportaj verdi.

Reuters'ta yer alan habere göre Kremlin, Putin'in dün ABD'li televizyon sunucusu Tucker Carlson'a röportaj verdiğini açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Putin'in Carlson röportajını eski Fox News sunucusunun yaklaşımının birçok Batılı haber kaynağının Ukrayna çatışmasına ilişkin 'tek taraflı' haberinden farklı olması nedeniyle kabul ettiğini söyledi.

Peskov açıklamasından, "Konu kolektif Batı ülkeleri söz konusu olduğunda, geniş medya ağları, TV kanalları ve büyük gazeteler, en azından haber konusu açısından tarafsız görünmeye çalışmaktan hiçbir şekilde övünemezler. Bunların hepsi son derece tek taraflı bir pozisyon alan medya kuruluşları. Elbette bu tür medyayla iletişim kurma isteği yok, pek mantıklı değil ve faydalı olması da pek mümkün değil" dedi.

'CARLSON UKRAYNA YANLISI DEĞİL AMERİKAN YANLISI'

Doğrudan Carlson'un neden Putin'le röportaj yaptığı sorulduğunda Peskov, Amerikalı gazetecinin yaklaşımının "hiçbir şekilde Rusya yanlısı olmadığını, Ukrayna yanlısı değil, Amerikan yanlısı" olduğunu söyledi.

Rusya'nın TASS haber ajansı, Wall Street Journal'ın raporlarına dayandırarak, röportajın muhtemelen bugün yayınlanacağını söyledi

Putin, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın işgal edilmesi emrini vermesinin ardından en son Ekim 2021'de CNBC'den Hadley Gamble'ın kendisiyle görüştüğü sırada ABD'li bir medya kuruluşu tarafından resmi olarak röportaj yapmıştı; ancak kendisi daha sonra Rus, Çin ve Kazak medyasıyla da görüşmüştü.

Birçok Batılı medya kuruluşu, savaştan kısa bir süre sonra kabul edilen ağır medya yasaları nedeniyle Moskova'yı terk etti veya faaliyetlerini durdurdu. Amerikan vatandaşı olan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, Mart 2023'te casusluk suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

'PUTİN'İ SEVDİĞİMDEN BURADA DEĞİLİM'

Carlson sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada röportajın Amerikalıların Rusya'nın savaşa bakışını anlamalarını sağlayacağını söyledi. Carlson, "Vladimir Putin'i sevdiğimiz için burada değiliz. Sizi Putin'in bu röportajda söylediklerine katılmaya teşvik etmiyoruz, ancak izlemenizi tavsiye ediyoruz. Bilebildiğiniz kadarını bilmelisiniz" dedi.

Putin, Rusya'nın ulusal güvenliğini Batı'ya düşman olarak gösterdiği şeye karşı korumak için Ukrayna'ya on binlerce asker gönderdiğini söyledi. Kiev ve Batılı müttefikleri bunun kışkırtılmamış bir saldırı ve emperyalist tarzda toprak gaspı savaşı olduğunu söylüyor.

Batı medyasında savaşla ilgili haberlerin çoğunun Kiev lehine taraflı olduğunu söyleyen Carlson, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den de röportaj istediğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN