Putin'in Minsk ziyaretinin ardından kritik hamle: Savaşa bir ülke daha katılıyor

Putin'in Minsk ziyaretinin ardından kritik hamle: Savaşa bir ülke daha katılıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın müttefiki Belarus ziyaretinin ardından ülke lideri Alexander Lukaşenko’dan sürpriz bir hamle geldi. Dünya basınında ‘Ukrayna işgaline mi katılıyor?’ iddiaları alevlenirken, Belarus sınır bölgelerini kapatıyor.

Belarus, Ukrayna ve Rusya sınırındaki Gomel bölgesinin bazı bölgelerine erişimi geçici olarak kısıtlayan bir karar yayınladı. Hükümetin internet sitesinde "Gomel’in Loevsky, Braginsky ve Khoiniki’deki sınır bölgelerine girişi, geçici kalışı ve hareketi geçici olarak kısıtlanacağı" belirtildi.

ORTAK ASKERİ FAALİYETLER ARTIYOR

Rus kuvvetleri, Şubat ayında Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yönelik başarısız saldırılarında Belarus topraklarını kullanırken, son aylarda Rusya ve Belarus’un ortak askeri faaliyetleri artıyor. Kısıtlamanın ne kadar süreceğini belirtilmezken, kuralın bölge sakinleri için geçerli olmadığı eklendi.

Belarus, 11 Ekim'de Gomel bölgesinde sabotaj karşıtı tatbikatlar düzenlemeye başladı ve sonradan tatbikata Rus askerler de katıldı.

UZMANLAR ‘SAVAŞ HAZIRLIĞI’ DİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2019'dan bu yana Belarus’a ilk ziyaretini hafta başında gerçekleştirirken, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yeni bir işgal cephesi açması için Belarus’a baskı yapma niyetinde olduğuna dair korkuları artırdı. Son gelişmeden sonra uzmanlar ikiye bölünürken, bir kısmı Belarus'un sınır bölgelerini kapatmasını savaş hazırlığı olarak yorumladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN