Putin yeni bir cephe daha açıyor iddiası: Ukrayna sınıra tahkimatı artırdı

Putin yeni bir cephe daha açıyor iddiası: Ukrayna sınıra tahkimatı artırdı

Belarus lideri Lukaşenko ve Rusya lideri Putin Belarus’un başkenti Minsk’te bir araya geldi. Lukaşenko'nun Rusya'nın Belarus'a sevk ettiği S-400 hava savunma sistemleri ile “İskender” yüksek hassasiyetli füze sistemlerini devreye soktuklarını açıklamasının ardından Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin'den karşı açıklama geldi. Yenin, olası yeni bir Rus saldırısına karşı Belarus sınırındaki savunma hattına asker ve mühimmat yığacaklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya gelmek için Minsk’e gitti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Putin'in ziyareti öncesinde hem Rusya hem Ukrayna'ya sınırı bulunan Belarus’taki konuşlu birliklerinin Minsk yönetimi ile ortak askeri tatbikatlar yapacağını duyurdu.

BBC'ye konuşan Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin, ziyarete ve tatbikat açıklamasına tepki göstererek “Rusya ve Belarus sınırı boyunca savunma hatlarımızı kuvvetlendiriyoruz” dedi.

Belarus, kendi birlikleriyle şu ana kadar savaşa dahil olmasa da işgalin başlangıcında Rus birliklerinin topraklarını kullanmasına izin verdi.

bb.jpg

Ancak Moskova’nın, savaşa katılması yönünde Minsk üzerinde baskısını artırdığına yönelik haberler var.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise söz konusu haberleri "tamamen aptalca, temelsiz uydurmalar" olarak nitelendirerek yalanladı.

ÜÇ BUÇUK YIL SONRA İLK KEZ MİNSK'TE GÖRÜŞTÜLER

Putin ile Lukaşenko üç buçuk yıl sonra ilk kez Belarus’ta bir araya geldi. İki saatten uzun süren görüşme “çalışma ziyareti” olarak nitelendirildi.

Görüşmede neler konuşulduğu henüz bilinmezken, ortak basın toplantısında konuşan Putin, Rusya'nın kimseyi "sindirmek" istemediğini söyledi.

1-010.jpg

Putin, Rusya’nın Belarus’la yaratmak istediği entegrasyonun “bazı düşmanlar” tarafından engellenmek istendiğini de sözlerine ekledi.

Pazartesi günü ise ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Rusya’nın Ukrayna’yı sindirmeye çalıştığını hatırlatarak Putin’in açıklamalarının “büyük bir ironi” barındırdığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN