Ukrayna füzesi Belarus’a düştü: İşgale bir ülke daha katılır mı?

Ukrayna füzesi Belarus’a düştü: İşgale bir ülke daha katılır mı?

Rusya’nın Ukrayna işgali tüm hızıyla devam ederken, savaşa bir ülkeyi daha dahil edecek tehlikede bir olay meydana geldi. Ukrayna’ya ait bir S-300 füzesi, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı Belarus’a düşerken, Minsk yönetiminin hamlesi merak ediliyor.

Geçtiğimiz şubat ayında başlayan Ukrayna işgalinde Rusya’ya birçok yönden yardımı dokunan Belarus yönetimi şimdiye kadar savaşa fiili olarak girmedi. İşgalin başlarında Rus güçlerinin topraklarından geçmesine izin veren Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, önceki hafta Rusya lideri Vladimir Putin’i başkent Minsk’te ağırladı.

‘PUTİN SAVAŞTA BELARUS’U İSTİYOR’

Bir kısım uzmanların ‘Putin, Belarus’u savaşa dahil etmek için kulis yapıyor’ şeklinde ziyareti yorumlarken, ziyaretin hemen ardından Lukaşenko, Ukrayna’ya sınır olan bölgelerini giriş ve çıkışa kapatarak dikkatleri üzerine çekmişti. Öte yandan, Ukrayna’ya ait S-300 füzesinin Belarus’a düşmesinin ardından Devlet Başkanı Lukaşenko’nun nasıl bir hamle yapacağı merak ediliyor.

UZMANLAR ‘ROTASINDAN SAPTI’ DİYOR

Belarus Savunma Bakanlığı, füzenin ülkenin güneybatısındaki Ukrayna ile sınırı olan Brest bölgesindeki İvanovo kenti yakınlarına düştüğünü duyurdu. Uzmanlar, Ukrayna füzesinin rotasından saparak Belarus topraklarına düşmüş olabileceğine veya Belarus hava savunma kuvvetleri tarafından havada imha edilmiş olabileceğine inanıyor.

İLK DEĞİL

15 Kasım'da yanlışlıkla Polonya topraklarına düşen başka bir füze, bölgenin tansiyonunu bir kez daha yükseltmişti. İki kişiyi öldüren füzenin düşmesinin ardından Varşova yönetimi, füzenin muhtemelen bir Rus saldırısını savuşturmaya çalışırken Ukrayna kuvvetleri tarafından ateşlenen bir S-300 olduğunu ve düşen füzenin Rus birlikleri tarafından fırlatıldığına dair hiçbir kanıt olmadığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN