Üst düzey Rus komutandan sürpriz ziyaret: Belarus Ukrayna işgaline mi katılıyor?

Üst düzey Rus komutandan sürpriz ziyaret: Belarus Ukrayna işgaline mi katılıyor?

Rusya’nın en yakın müttefiklerinden biri olan Belarus’la ilgili ‘savaşa katılacak’ söylentileri devam ederken, Rusya Kara Kuvvetleri Başkomutanı General Oleg Salyukov, bir grup Savunma Bakanlığı yetkilisiyle Belarus’a gitti.

Rusya’nın Ukrayna işgalinde Rus birliklerinin Belarus’tan geçmesine müsaade eden Belarus Devlet Başkanı’nın Putin tarafından ziyaret edilmesinin ardından sürpriz bir ziyaret daha gerçekleşti. Ukrayna işgalinin en yetkili isimlerinden biri olan Rusya Kara Kuvvetleri Başkomutanı General Oleg Salyukov Belarus’a gitti.

RUS BİRLİKLERİNİ DENETLEDİ

Saluykov, Rus birliklerinin konuşlandığı askeri menzili ziyaret etti ve birlik komutanlarından operasyonel koordinasyon ve müşterek muharebe eğitimi hakkında bilgi aldı. Rusya Savunma Bakanlığı'na göre komutan ayrıca Rus birliklerinin tesislerini ve şartlarını denetledi ve askerlerle görüştü.

Bakanlık, Rus birliklerinin Belarus’ta "yoğun bir muharebe eğitimi kursundan" geçtiğini belirterek, tatbikatların gece gündüz yapıldığını da ekledi.

‘NATO TEHLİKESİ’NE KARŞI BİRLİK KURULDU

Daha önce Belarus Savunma Bakanlığı, Salyukov liderliğindeki Rus askeri komitesinin Belarus’a gittiğini doğruladı ve komutanın, müşterek gücün bir parçası olarak Belarus’ta konuşlanmış Rus birliklerini denetlediğini ve "iki ülkenin ortak güçlerinin bölgede güvenliği sağlama amaçlı görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını" belirtti.

Ortak kuvvet ilk olarak 2022 yılının ekim ayında, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko'nun NATO'nun sınırda artan askeri faaliyetini gerekçe göstermesiyle kuruldu. Minsk ayrıca Kiev'i provokasyonlara teşebbüs etmekle ve Ukrayna'nın şiddetle reddettiği Belarus’a karşı bir saldırı planlamakla suçladı.

BAKAN İDDİALARI YALANLIYOR

Bildirildiğine göre, ortak kuvvet yaklaşık 9 bin Rus askeri ve 70 bin Belaruslu askerden oluşuyor. Aralık ayında Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, müşterek gücün amacının doğası gereği yalnızca savunma amaçlı olduğunu söyleyerek, Rusya'nın Ukrayna'daki işgaline olası katılımı hakkındaki söylentileri yalanladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN