Putin'in paralı ordusunun vurulma anı saniye saniye kamerada: Türk İHA'sı gösterdi Ukrayna ordusu vurdu

Ukrayna ordusunun Rus şirket Wagner Grubu'nun saldırısını püskürttüğü anların İHA görüntüleri gündem oldu. Yaşananlara ilişkin konuşan Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi, "Etkili havadan keşif, savaş alanında başarının anahtarıdır" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi'nin Telegram'da yayınlanan İHA görüntüleri, Ukrayna ordusunun Rus şirket Wagner Grubu'nun saldırısını nasıl püskürttüğünü gözler önüne seriyor.

Rusya merkezli özel askeri şirket Wagner Grubu, Doğu Ukrayna'da Soledar için verilen çetin savaşın ön saflarında yer alıyor. Kremlin için çalışan şirket savaşçılarının çoğu Rus hapishanelerinden devşirme.

Video, Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi'nin Wagner Grubu savaşçıları olarak tanımladığı askerlerin bir İHA tarafından izlendiğini gösteriyor. Ukrayna tarafının bildirdiğine göre videoda, Ukrayna kuvvetleri yüksek kalibreli makineli tüfekle Rus askerlerini geri püskürtmeye çalışıyor. Ukrayna ordusunun, Türk İHA ve SİHA'larıyla Rus ordusuna karşı cephede büyük bir üstünlük sağladığı biliniyor.

Video, Rus birliği arasında bir dizi Ukrayna topçu mermisinin patlaması ve Rus askerlerinin yerde hareketsiz yatarken göründükten sonra sona eriyor.

'ETKİLİ HAVADAN KEŞİF SAVAŞTA BAŞARININ ANAHTARI'

Bir Telegram gönderisinde, Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi olayları anlattı:

"Soledar'da Wagnercilerle sıcak çatışmaya giriyoruz. Ocak ayının başında sınır muhafızları, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin bir mekanize tugayıyla birlikte düşman saldırısını durdurdu. Havadan keşiflerimiz bir grup düşman piyadesi tespit etti.

Muhafızlarımızın mevzilerine yaklaşan Wagnerciler, çapraz ateş altında kaldılar. Yüksek kalibreli makineli tüfekler, düşmana kayıplar verdirdi. İşgalcilerin bu yöndeki yenilgisi, isabetli bir topçu saldırısıyla tamamlandı. Etkili havadan keşif, savaş alanında başarının anahtarıdır."

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir