Putin’in ordusu hapishanelerden asker topluyor! 6 ay savaşana özgürlük

24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'yı işgal eden Rusya, hapishanelerden 'özgürlük' karşılığında asker topluyor. Rusya’nın paramiliter paralı asker birliği Wagner, paylaştığı asker toplama görüntülerinde, "Ukrayna’da 6 ay savaşırsanız, özgürsünüz, hapishaneye dönmek yok. Ukrayna’ya gidip vazgeçerseniz, infaz edileceksiniz." diyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş 24 Şubat'tan bu yana devam ederken, Putin’in ordusu cephedeki eksiklikler nedeniyle hapishanelerdeki mahkumlardan asker topluyor. Rusya’nın paramiliter paralı asker birliği Wagner, mahkumların altı ay sonra canlı geri dönmeleri halinde cezalarının affedileceğini belirtirken Ukrayna'ya gidip savaşmaktan vazgeçmeleri halinde infaz edileceklerini ifade ediyor. Wagner paylaştığı asker toplama görüntülerinde "Ukrayna’da 6 ay savaşırsanız, özgürsünüz, hapishaneye dönmek yok. Ukrayna’ya gidip vazgeçerseniz, infaz edileceksiniz." diyor.

Rusya, Ukrayna’ya başlatılan savaşın başlarında, hapishanelerden daha önce askerlik yapmış ve cezası 20 yılın üzerinde olan kişileri savaş saflarına götürmüştü.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir