İsrail'den yine aynı zulüm! Ramazan'da şiddet arttı

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları bu Ramazan ayında da şiddetlendi. İşgalci güçler, teravih namazı sonrası Filistinlilere müdahale etti, 6 kişi yaralandı.

SELMAN CÖMERT | KARAR

İsrail’in kendi kendine vaat ettiği bölgelerden işgal ettiği Filistin’de yerel halka yaptığı zorbalık Ramazan ayında daha da şiddetlendi. İşgalci kuvvetlerin teravih namazı sonrası Filistinlilere müdahalesi sonucunda 6 kişi yaralandı. Saldırılara Gazze Şeridi’nden İsrail'e üç düzine roket atılarak cevap verildi.  

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hamas tarafından atılan bir roketin hava savunma sistemiyle imha edildiği ifade edildi. Saldırılara karşılık olarak Hamas mevzilerinin vurulduğunu belirten İsrailli yetkililer, Hamas roketlerin sorumluluğunu üstlenmemesine rağmen, bölgeden çıkan tüm yangından grubun sorumlu olduğunu düşünüyor. 

10 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Kudüs’te, dün akşam yüzlerce Filistinli ve işgalci İsrail güçleri arasında çatışmalar şiddetini artırarak devam etti. Altı kişinin yaralanmasına ve tutuklanmasına neden olan çatışmalarla ilgili olarak Filistin haber ajansı Maan, Kudüs ve Beytüllahim’de yapılan gece baskınlarında en az 10 Filistinlinin gözaltına alındığını bildirdi. 

Al Jazeera’da yer alan habere göre, Ramazan ayının başlangıcından bu yana işgalci İsrail polisi ve Filistinliler arasında her gece çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalar, iftardan sonra Filistinliler arasında popüler bir buluşma yeri olan Eski Şehir’in Şam Kapısı’nın önüne İsrail polisinin barikatlar kurmasıyla başlıyor. 

AŞIRI SAĞCI YAHUDİ GRUPLAR GERGİNLİĞİ ARTIRDI

Saldırı videolarının yol açtığı öfke nedeniyle Perşembe günü çatışmalar daha da yoğunlaşmıştı. Filistin Kızılayı’na göre şiddet olaylarında en az 100 Filistinli yaralandı. Filistinleri “Araplara ölüm” sloganlarıyla taciz ederek yürüyüş yapan aşırı sağcı İsrailli Yahudi gruplar, bölgedeki gerginliği daha da arttırdı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN