Rus hamile kadınlar o ülkeye gidiyor! Nedenini duyanlar kulaklarına inanamadı

Rus hamile kadınlar o ülkeye gidiyor! Nedenini duyanlar kulaklarına inanamadı

Dünya genelinde birçok ülke, Ukrayna'ya yapılan saldırılar nedeniyle Rusya vatandaşlarına ambargo uyguluyor. Rus hamile kadınlar, dünyaya gelecek çocuklarının bundan etkilenmemesi için bir ülkeye giderek orada doğum yapıyor. İşte, Rus hamile kadınlarının sadece doğum yapmak için gittiği o ülke...

Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminde bir yıl geride kaldı. Tüm dünya Rusya'ya bu nedenle birçok kısıtlama getirdi.

TV100'ün Daily Star'dan derlediği habere göre, Rusya'daki markalar ülkeden çıkarak mağazalarını kapattı, Rusya takımları ve sporcular uluslararası organizasyonlardan men edildi. Bunun yanında Rusların ülkeye girişleri de kısıtlandı.

hamile-rus-kadinlar-neden-arjantinae-gidiyor.jpg

RUS VATANDAŞLARINA UYGULANAN AMBARGO BEZDİRDİ

Tüm bu yaşananların ardından Rusya'da hamile kadınlar çocuklarının Rus vatandaşı olmaması için akıl almaz bir yönteme başvurdular. Aileler, Arjantin'e giderek çocuklarını burada doğurup Arjantin vatandaşı olmasını sağlıyor.

Ailelerin bu kararı almasının altında yatan neden ise çocuklarının Rus vatandaşı olmasını istememeleri. Çünkü Rus vatandaşı olarak doğacak çocuklar, şu anki vatandaşlar gibi kısıtlamalara tâbi olacak.

rus-hamile-kadinlar-hangi-ulkeye-gidiyor.jpg

ARJANTİN'E GİDEREK DOĞUP YAPIYORLAR

Çocuklarını bu sorunlardan kurtarmak isteyen 10 binden fazla anne, Arjantin'e giderek çocuklarını burada doğurmaya çalışıyor.

Bu konuda konuşan Arjantin Göçmen Bürosu Müdürü Florencia Carignano şunları söyledi:

"5 bin 800'ü son üç aydaydı ve çoğu hamileliğin 33. veya 34. haftasında olduğunu beyan etti. Herkes seçenek arıyor. Sorun şu ki, geliyorlar, çocukları oluyor ve Arjantin'i bir daha geri dönmeyecek şekilde terk ediyorlar. Turist olmadıkları halde bize utanmadan yalan söylemelerine izin veremeyiz."

rus-hamile-kadinlar-dogum-icin-arjantine-gidiyor.jpg

ŞİMDİYE KADAR 7 BİN DOĞUM GERÇEKLEŞTİ

Resmi istatistiklere göre, Güney Amerika ülkesine giden kadınların yaklaşık 7 bini doğum yaptıktan hemen sonra Arjantinli avukatlarla irtibata geçerek çocuklarına vatandaşlık almaya çalıştı Carignano, bu durumun önüne geçmek için harekete geçti.

Carignano, "Bizim yaptığımız, çocukları Arjantin vatandaşı olduğu için oturma izni almak için buraya gelen, ancak Arjantin'den daha fazla yurt dışında zaman geçiren Rusların oturma izinlerini askıya almak. Mahkeme, bu bilgilere rağmen Arjantin'de yaşamamış ve hiç yaşamamış bir kişiye vatandaşlık vermek istiyorsa, bu onlara kalmış. Bu Rusların izinlerini iptal ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN