Erdoğan'dan Akşener'e çok sert deprem konutu tepkisi: Benim adım Tayyip kendinle uğraştırma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında İYİ Parti lideri Akşener'i hedef aldı. Erdoğan, "Deprem bölgesinde yeni konutların temellerini attık, atmaya devam ediyoruz. İYİ Parti'nin Başkanı çıkmış inşaatlara 'çukur' diyor. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et. Beni kendinle de uğraştırma." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İYİ Parti lideri Meral Akşener'e deprem konutu tepkisi gösteren Erdoğan, "Deprem bölgesinde yeni konutların temellerini attık, atmaya devam ediyoruz. İYİ Parti'nin Başkanı çıkmış inşaatlara 'çukur' diyor. Biz bir şeye yapıyoruz dersek biz bunu yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et. Beni kendinle de uğraştırma." diye konuştu.

Konuşmasında Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinde 850 bin vatandaşın uzuvlarını kaybettiğini açıklayan Erdoğan, "850 bin ayak, kol, kaybetmiş kardeşimiz evlatlarımız var. Bunların süratle protezleri vs. yapıyoruz. Bunların içinde bir de iki ayağını kaybetmiş aynı anda anne babasını da kaybetmiş olanlar var." ifadelerini kullandı. AFAD Başkanı Yunus Sezer, 20 Mart'ta yaptığı açıklamasında Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 96, yaralananların sayısının ise 107 bin 204 olduğunu açıklamıştı.

Erdoğan'ın, A Para, A Haber, ATV'nin ortak yayınıyla ekranlara gelen programda yaptığı açıklamaları şöyle;

"Öncelikle bunu hafta pazartesi günü son olarak Adıyaman'daydık. 50 bini aşkın kaybettiğimiz vatandaşımız var. Onlar bizim inancımızda şehitler safındadır, Peygamberimize komşudur. Onları yakınlarıyla görüşüyoruz. Hepsinin canları yanmış vaziyette. Onların acısını bir nebze paylaşabilirsek ne mutlu bize. Bu cuma Gaziantep'te olacağız. Cumartesi günü de Elazığ'da olmayı planlıyoruz. Yeni inşa edeceğimiz konutların temel atma törenlerini gerçekleştiriyoruz. Depremzedelerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Sadece şahsım değil Cumhur İttifakı olarak buraları birlikte dolaşmayı planlıyoruz.

"850 BİN VATANDAŞIMIZ UZUVLARINI KAYBETTİ"

Biz bu adımları atarken en çok üzüldüğümüz konulardan bir tanesi 850 bin ayak, kol, kaybetmiş kardeşimiz evlatlarımız var. Bunların süratle protezleri vs. yapıyoruz. Bunların içinde bir de iki ayağını kaybetmiş aynı anda anne babasını da kaybetmiş olanlar var. Protezlerde bile en kalitelisi aranıp bulunacak.

"BENİ KENDİNLE UĞRAŞTIRMA"

Deprem bölgesinde yeni konutların temellerini attık, atmaya devam ediyoruz. İYİ Parti'nin Başkanı çıkmış inşaatlara 'çukur' diyor. Hayatında inşaat görmemiş, tepeden tırnağı bunların ne kadar derinliği olması gerektiğini bilmiyor. Biz bir şeye yapıyoruz dersek biz bunu yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et. Tayyip ismine de dikkat et. Konuşurken buna göre konuş. Ve konuştuğun zaman buna göre konuş. Belediye başkanlığından buraya kadar biz attığımız her adımı tartarak atarız. Ve 20 yıllık iktidarımız döneminde İstanbul, İzmir bütün bu otoyoldaki atılan adımlara dikkat et. Bu otoyollarda bir fire var mı? Kocaeli'nde yaşıyorsun, Kocaeli'nde attığımız adımlara da bak. Eğer orada bir çürük çarık ortaya koyarsan o ayrı mesele. Yalanla dolanla iş yapma. Yanlış yere maalesef kafanı çarpıyorsun. Dikkat et. Beni kendinle de uğraştırma."

"MUHALEFETİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDEN KİMSEYİ GÖREMEDİM"

Muhalefet herkesi kendisi gibi beceriksiz zannediyor. Çünkü yaptıkları hiçbir şey yok. Ben 11 vilayette Elazığ hariç hepsini gezdim. Muhalefetin büyükşehir belediyelerinden kimseyi göremedim. Muhalefet her zamanki gibi suistimal tarzla haraket ediyor. Partimizin bütün büyükşehir belediyeleri, şu anda deprem bölgelerinde kendilerine zemin oluşturdular, burada çalışıyorlar. Çadır kentler, konteynerler, prefabrikler kuruyorlar. Yemek, yiyecek, su A'dan Z'ye... Kullanma suyu ile içme suyunu birbirine karıştırmasınlar. Kullanım suyu farklı, içme suyu farklı. Biz oralarda yüzlerde içme suyu göndereceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN