Rus muhalif Aleksey Navalny'e yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 9 yıl hapis cezası

Rus muhalif Aleksey Navalny'e yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 9 yıl hapis cezası

Rusya'da tutuklu bulunan muhalif lider Aleksey Navalny, yolsuzluk yaptığı ve mahkeme üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Navalny daha önce şüpheli bir şekilde zehirlendiği için tedavi olmak üzere Almanya'ya gitmiş, Rusya'ya döndüğünde ise tutuklanmıştı.

Kremline muhalif Aleksey Navalny, zehirlendiği iddiasıyla Berlin'de tedavi gördükten sonra 17 Ocak 2021'de Moskova'ya dönüşünde havalimanında tutuklanmıştı. Rusya Federal Cezaevi Servisinin talebi üzerine 2 Şubat 2021'de Moskova Şehir Mahkemesinde Navalny aleyhinde açılan dava sonuçlanmış, mahkeme Navalny'ın geçmişte yolsuzluk davası sonucunda verilen 3,5 yıl ertelenmiş hapis cezasını, adli kontrol şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle normal hapis cezasına çevirmişti.

Rusya'nın Vladimir bölgesinin Pokrov kentindeki cezaevinde kurulan mahkemede, "terörle bağlantılı şahıslar" listesine alınan Navalny'nin "kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Vakfı (FBK) üzerinden yolsuzluk yaptığı ve daha önce mahkeme üyelerine hakaret ettiği" gerekçesiyle duruşma yapıldı.

DOKUZ YIL HAPİS CEZASI

Moskova Lefortovskiy Bölge Mahkemesince suçlu bulunan Navalny, 9 yıl hapis cezası ile 1 milyon 200 bin Ruble (yaklaşık 11 bin 500 dolar) cezaya çarptırıldı. Mahkeme kararına göre, Navalny'nın cezaevinden çıktığında 1 yıl özgürce hareket etmesi engellendi.

Duruşmada suçunu kabul etmeyen Navalny, temyiz mahkemesine başvurarak söz konusu karara itirazda bulunabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN