Rus muhalif lider Navalny’nin annesinden çarpıcı iddia: Oğlumu gizlice defnetmek istiyorlar

Rus muhalif lider Navalny’nin annesinden çarpıcı iddia: Oğlumu gizlice defnetmek istiyorlar

Tutuklu bulunduğu cezaevinde yaşamını yitiren Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin, annesi Lyudmila oğlunun gizlice defnedilmesi için Rus yetkililerin kendisine baskı yaptığını söyledi. Yasalara göre oğlunun cenazesini alma hakkına sahip olan anne Lyudmila "Eğer gizli bir cenazeyi kabul etmezsem oğlumun cesedine bir şey yapacaklarını söylüyorlar. Zaman senden yana değil, ceset çürüyor diyorlar" ifadeleriyle sosyal medya hesabından acısını paylaşarak video yayımladı.

Cezaevinde hayatını kaybeden Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin annesi Lyudmila Navalnaya, oğlunun gizlice defnedilmesi için Rus yetkililerin kendisine baskı yaptığını belirterek, “Cenaze töreninin gizlice yapılmasını istiyorlar” şeklinde yakındı. Lyudmila ise oğlu ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

'AKŞAM BENİ GİZLİCE MORGA GÖTÜRDÜLER'

Navalnaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teşhis için oğlunun kendisine gösterildiğini belirterek, “Az önce Salekhard şehrindeki araştırma komitesi binasından çıktım. Dün akşam beni gizlice morga götürdüler ve bana Alexei’yi gösterdiler. Ellerinde tıbbi ve hukuki belgeler vardı. Ben de tıbbi ölüm belgesini imzaladım” dedi.

yeni-proje.jpg

'ZAMAN SENDEN YANA DEĞİL, CESET ÇÜRÜYOR DİYORLAR'

Yasalara göre oğlunun cenazesinin hemen kendisine teslim edilmesi gerektiğini belirten Navalnaya, “Bunun yerine bana baskı yapıyorlar. Benim yerime Alexei’nin nerede, ne zaman ve nasıl gömülmesi için kararlar alıyorlar. Benim karşımda Kremlin’den veya Soruşturma Komitesi’nin merkezinden talimat alıyorlar. Cenaze töreninin gizlice yapılmasını istiyorlar. Beni bir mezarlığa götürüp orada, ‘Bak oğlun burada yatıyor’ demek istiyorlar. Bunu istemiyorum. Beni tehdit etmeye başladıkları için bu videoyu kaydediyorum. Gözlerimin içine bakarak, eğer gizli bir cenazeyi kabul etmezsem oğlumun cesedine bir şey yapacaklarını söylüyorlar. Zaman senden yana değil, ceset çürüyor diyorlar” dedi.

yeni-proje-1.jpg
Navalny’nin eşi Yulia Navalnaya

NEDEN ÖLDÜĞÜ BİLİNMİYOR

Navalny’nin ölüm nedeni ilk olarak “ani ölüm sendromu” şeklinde açıklanırken, Rusya Soruşturma Komitesi kimyasal analiz için naaşının en az 14 gün daha ailesine teslim edilmeyeceğini belirtmişti. Navalny’nin eşi Yulia Navalnaya, “zehirlenme izleri kayboluncaya kadar eşinin naaşının bekletildiğini” iddia etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN