Rus petrol rafinerilerinin üretimi yüzde 4 düştü

Rus petrol rafinerilerinin üretimi yüzde 4 düştü

Rus petrol rafinerilerinin Ocak 2024'te rafineri faaliyetlerini bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 oranında azaldığı açıklandı. Bu durumun nedeninin Ukrayna tarafından düzenlenen drone saldırıları olduğu belirtildi.

Rusya'nın devlet kontrolündeki medya kuruluşu Kommersant'ın 'sektöre aşina kaynaklara' dayandırdığı haberine göre, Rus petrol rafinerileri Ocak 2024'te rafineri faaliyetlerini bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 oranında azalttı.

Bu durumun nedeni Ukrayna tarafından düzenlenen drone saldırıları olduğu belirtildi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Kommersant'a göre, 25 Ocak gecesi Krasnodar Krai'nin Tuapse kentindeki bir petrol rafinerisine düzenlenen saldırı, üretimde yüzde 30'luk bir düşüşe neden oldu. Yerel sakinler, petrol deposundaki yangından önce ve sonra bölge üzerinde çok sayıda insansız hava aracının uçtuğunu gördüklerini bildirdi.

Kommersant, saldırının Rus enerji şirketi Rosneft'in petrol rafinajında ​​bir önceki yıla kıyasla yüzde 10'luk bir düşüş bildirmesine katkıda bulunduğunu söyledi. Ancak Kommersant, Rosneft tarafından kontrol edilen Bashneft şirketine ait rafineriler gibi diğer rafinerilerin rafineri üretimini yüzde 13 artırdığını belirtti.

HAM PETROL İHRACATI İKİ AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Bloomberg , 23 Ocak'ta Rusya'nın deniz yoluyla taşınan ham petrol ihracatının 21 Ocak'ta St. Petersburg yakınlarındaki Novatek gaz tesisine gece boyunca düzenlenen saldırının ardından iki ayın en düşük seviyesine gerilediğini bildirdi.

Novatek, Rusya'nın en büyük bağımsız doğal gaz üreticisidir ve uluslararası pazarlara petrol ürünleri ihraç etmektedir.

3 Şubat gecesi Volgograd petrol rafinerisinde de yangın çıktı. Yerel yetkililer, yangının, düşürülen bir insansız hava aracının rafineri sahasına düşmesiyle başladığını iddia etti.

Ukraynalı yetkililer Rus topraklarına yapılan saldırılar hakkında nadiren yorum yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN