Rus troller bu kez Alman Bakanı kandırdı

Rus troller bu kez Alman Bakanı kandırdı

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Rober Habeck, kendilerini Afrika Birliği üyesi olarak tanıtan Rus trollerin telefon tuzağına düştü. Eski Başbakan Angela Merkel de troller tarafından telefonda kandırılmıştı.

KARAR/ALMANYA

Alman Ekonomi Bakanı Robert Habeck Rus troller tarafından telefonda kandırıldı. Kendilerini Afrika Birliği’nin üyeleri olarak tanıtan troller Alman bakanla dakikalarca görüştü. Alman Ekonomi Bakanlığı söz konusu fake görüşmenin gerçekleştiğini Alman Haber Ajansı DPA’ya onayladı. Bakanlık görüşmede güvenlikle ilgili ya da gizli bilgilerin konuşulmadığını açıkladı.

Rus troller bu telefon görüşmesinden dört dakikalık bir bölümü Telegram’da yayınladı. Alman Ekonomi Bakanlığı yayınlanan görüşmenin seçilmiş parçalarla oluşturulmuş bir konuşma olduğunu ve ne sorulan soruların ne de verilen cevapların doğru olduğunu belirtti.

Telegram’da yayınlanan görüşmede Habeck , Rus saldırılarına rağmen Ukrayna’ya buğday ihracı konusunda yardımcı olunması gerektiğini söylüyor. Bakanlık görüşmeden kışa bir süre sonra Alman istihbarat birimlerinin Bakan Habeck’i uyardığını ve Habeck’in yaptığı görüşmenin kimliği yanlış olan bir telefon numarasından geldiği uyarısı yapıldığını açıkladı.

Habeck fake telefonların kurbanı olan ilk siyasetçi değil. Daha önce de Almanya Eski Başbakanı Angela Merkel trollerin telefon tuzağına düşmüştü. Trollerin son kurbanı ise İtalya Başbakanı Georgia Meloni olmuştu. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da 2022 yılında iki Rus komedyenin telefon şakasına maruz kaldığını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN