Rus yazar Zakhar Prilepin'e bombalı saldırı

Rus medyası, ülkenin önde gelen milliyetçi yazarlarından Zakhar Prilepin'in Nijniy Novgorod kentinde arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaralandığını bildirdi.

Devlete ait TASS haber ajansı, Rusya’nın milliyetçi yazar Zakhar Prilepin'in arabasına yerleştirilen bombanın başkent Moskova’nın doğusunda bulunan Nijniy Novgorod kentinde patladığını duyurdu.

Rus medyasına konuşan sağlık ekipleri, "Pripelin hayatta kaldı ama yaralandı ve bilinci açık" şeklinde kaydetti. Rusya Soruşturma Komitesi, Nijniy Novgorod bölgesindeki müfettiş ve kriminologların olay yerine intikal ettiğini bildirdi.

'SORUMLULARI ABD VE İNGİLTERE'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Zakhar Prilepin'e yönelik suikastın sorumlularının ABD ve İngiltere olduğunu belirtti.

Zaharova, “Washington ve NATO yeni bir uluslararası terör hücresini, Kiev rejimini besliyor. Bin Ladin, IŞİD, şimdi de kafa kesicileriyle birlikte Zelenskiy. ABD ve İngiltere'nin doğrudan sorumluluğu. Zakhar için dua ediyoruz” diye kaydetti.