Rusların donanımsız olduğuna dair raporları böyle yalanladı: Bunlar TikTok propagandası

Rusların donanımsız olduğuna dair raporları böyle yalanladı: Bunlar TikTok propagandası

Ukrayna'nın 3. ayrı Taarruz Tugayı komutanı Biletsky, Rus askerlerinin teçhizat eksikliğinden mustarip olduğuna dair raporları yalanlayarak, bu iddiaların "gerçeklerden çok TikTok propagandası" olduğunu söyledi.

SELMAN CÖMERT

Aylardır Ukrayna'nın doğusundaki Bahmut kentini işgalinin ana hedefi haline getiren Rusya, bölgede önce kazanımlar elde etmişti. Ancak yakın zamanda bu kazanımların bir kısmını Ukrayna'nın karşı saldırısında kaybetti. Sonucunda, bölgelerin dönüşümlü olarak kaybedildiği ve kazanıldığı çatışmaların ortasında, Rus askerlerinin donanım olarak yetersiz olduğuna dair raporlar dolaştı. Ancak Ukraynalı Albay Andriy Biletsky, bu iddiaların "gerçeklerden çok TikTok propagandası" olduğunu düşünüyor.

New York Times'a konuşan Ukrayna'nın 3. Ayrı Taarruz Tugayı komutanı Biletsky, "Düşman hazır" dedi. Rus birliklerinin teçhizat bakımından iyi durumda olduğunun altını çizen Biletsky, "Kişisel olarak iyi donanımlılar, silahlılar, iletişim araçlarına, iyi zırhlı araçlara ve çok iyi bir insansız hava araçları sistemine sahipler" dedi.

andrew.jpg
Andriy Biletsky

G7 ZİRVESİNDE UKRAYNA İŞGALİ, ÇİN GÖLGESİNDE KALDI

Biletsky'nin uyarısı, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'nin, bugün Japonya'nın Hiroşima kentinde düzenlenen G7 zirvesine bizzat katıldığı bir gündemin ortasında geldi. Washington Post'un bildirdiğine göre, Zelensky'nin müttefiklerini Ukrayna'ya daha fazla silah göndermeleri için ikna etme çabası, G7'de önemli gündem maddesi olan Çin'e uygulanan ticari kısıtlamaları gibi diğer konuların gölgesinde kaldı.

Bu ayın başlarında Ukrayna kuvvetleri, Bahmut'ta topraklarının bir kısmını işgalden kurtarmıştı. Rusya destekçisi Wagner grubunun paralı askerlerinin lideri Yevgeny Prigozhin de Ukrayna'nın "ne yazık ki kısmen başarılı olduğunu" doğrulamıştı.

BAHMUT'TAKİ UKRAYNA İLERLEYİŞİNİ BÖYLE ANLATTI: BİR NUMARALI GÖREV KANATLARI GERİ PÜSKÜRTMEKTİ

Biletsky NY Times'a verdiği demeçte, bu karşı saldırıyı anlattı. Biletsky, Ukraynalı askerlerin Rus güçleri birliklerini değiştirirken ilerlediklerini ve bu sayede üstünlük sağladıklarını söyledi. Albay, "Mümkün olduğunca hızlı bir şekilde saldırdıklarını, hemen düşmanın cephe hattının gerisine ilerlemeye çalıştıklarını" söyledi.

Biletsky, "Bir numaralı görev, düşmanı Bahmut'un kanatlarına geri püskürtmekti. (Bunun için) üç tür manevra kullandık: sızma, cephe taarruzu ve çevirme hareketi" dedi.

'BAHMUT TEKRAR RUS KONTROLÜ ALTINDA'

Bahmut yenilgisinden sonra Wagner patronu Prigozhin, Rusya'nın Ukrayna'dan karşı taarruz beklentisi içinde olmaması için Zelensky'nin "karşı saldırı için müttefiklerin silah yardımlarını beklediği" yalanını ortaya attığını iddia etmişti.

Wagner'in patronu Prigozhin, Rus ordusunun kendilerine yeterli desteği vermediğini ileri sürerek Moskova'yı, Bahmut'tan çekilmekle tehdit etmişti. Ancak, paralı asker grubunun lideri, bugün yaptığı bir açıklamada, "Bugün saat 12 itibariyle Bahmut'u tamamıyla aldık. Şehrin tamamı, tüm evler kontrolümüzde" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN