Rusya artan kayıplara çare arıyor: Kırım'daki tüm hastaneler yaralılara tahsis

Rusya artan kayıplara çare arıyor: Kırım'daki tüm hastaneler yaralılara tahsis

Rusya 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'yı işgal etmeye devam ediyor. Savaşta Ukrayna askerleri kadar Rus askerler de hayatını kaybediyor. Rusya'nın artan kayıplar nedeniyle Kırım'daki tüm hastaneleri Rus askerlere tahsis ettiği belirlendi.

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat'tan bu yana süren savaş hem can kaybına hem de maddi kayıplara neden olmaya devam ediyor. Savaşta Ukrayna askerleri ve siviller birer birer hayatını kaybederken ülke de adeta bir harabeye döndü. Rusya ise hiç beklemediği kadar askeri kayıp verdi.

ZELENSKİY: 30 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında "Yaklaşık 30 bin Rus askeri öldü. 200'den fazla uçak düşürüldü. Binlerce Rus tankı, zırhlı araç ve diğer teçhizatı imha edildi. Rus füze mühimmatı neredeyse tamamen tükendi. Ve bunu tüm güçleriyle savaşmadıkları yalanlarıyla mı örtmek istiyorlar? Bu üzücüdür, zaman gelecek ve bunu kendileri kabul edecekler." ifadelerini kullanmıştı.

RUSYA 3 AYLIK KAYBI AFGANİSTAN'IN 9 YILDA KAYBETTİKLERİ KADAR

İngiltere Savunma Bakanlığı ise Rusya'nın üç aylık Ukrayna işgalinde, Afganistan'daki dokuz yıllık savaşın tamamında kaybettiği kadar asker kaybettiğini belirtmişti. Sovyetler Birliği'nin Afgan savaşındaki kayıpları yaklaşık 15 bin ölüm, ek olarak 35.478 yaralı ve 311 kayıp olarak kayıtlara geçmişti.

Gazeteci Gülsüm Khalilova, yaptığı bir paylaşımla Rusya'nın artan kayıplar nedeniyle Kırım'daki tüm hastaneleri Rus askerlere tahsis ettiğini duyurdu. Khalilova sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "İşgal altındaki Kırım'da bulunan hastanelerin tüm kapasitesi Ukrayna'da yaralanan Rus askerlerin tedavisine devredilecek." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN