Mariupol'de 70 sivilin daha cansız bedenine ulaşıldı: Daha kaç toplu mezar bulacağız

Mariupol'de 70 sivilin daha cansız bedenine ulaşıldı: Daha kaç toplu mezar bulacağız

Rusya'nın, Ukrayna'yı 'askerden arındırmak' için 24 Şubat'ta başlattığı harekat, iki ülke arasında kanlı çarpışmalarla devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'daki sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırıların sonucu olarak Ukrayna'nın Mariupol kentinde yıkılmış bir fabrikanın enkazından 70 sivilin cansız bedenine ulaşıldı. Mariupol Belediye Başkanının Danışmanı Andriushchenko yaşanan olaya sonrasında "Rus askerlerinin sebep olduğu daha kaç toplu mezar bulacağız" açıklamasıyla tepki gösterdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat akşamı, Ukrayna'yı 'askerden ve Neo- Nazilerden arındırma' bahanesiyle başlattığı işgal girişimi, bütün hızıyla sürerken Rus ordusu sivil yerleşimleri vurmaya devam ediyor.

Rusya’nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılardan en çok etkilenen bölgelerinin başında yer alan Mariupol kentinde de enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız şekilde sürüyor. Kentte yıkılmış bir fabrikanın enkazında başlatılan çalışmaların ardından 70 sivilin daha cansız bedenine ulaşılırken, cesetler Staryi Krym köyündeki toplu mezara gömüldü.

"RUS ASKERLERİNİN SEBEP OLDUĞU DAHA KAÇ TOPLU MEZAR BULACAĞIZ"

Yaşanan olay sonrasında açıklamalarda bulunan Mariupol Belediye Başkanının Danışmanı Petro Andriushchenko, "Rusya Acil Durumlar Bakanlığı çalışanları, Kuyindzhi Caddesi’ndeki molozları kaldırırken eski Oktiabr fabrikasının enkazında yaklaşık 70 ceset buldu. Rus askerlerinin sebep olduğu daha kaç toplu mezar bulacağız" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN