Ukrayna'da korkunç görüntüler: Bodrum katında 200 ceset

Ukrayna'da korkunç görüntüler: Bodrum katında 200 ceset

Rusya’nın Ukrayna'ya olan işgalinde en çok etkilenen Mariupol kentinde enkazları temizleyen temizlik işçileri bir bodrum katında 200’den fazla ceset buldu.

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Ukrayna'nın işgalinde en çok bombalamaya maruz kalan Mariupol kentinde enkazları temizleyen işçilerin 200'den fazla ceset bulduğunu söyledi.

Liman kentinin belediye başkanının danışmanı Petro Andryushchenko, işçilerin Mariupol'da çöken bir apartmanın bodrum katında çalışırken cesetleri bulduğunu açıkladı.

250520221128095930007.jpg

Andryushchenko, cesetlerin çürümekte olduğunu ve pis kokunun mahalleye yayıldığını söyledi.

losl.png

Savaşın üçüncü ayına girmesine ilişkin açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yeni keşfedilen ölümlerin Rusya'nın Kiev'in kuzeyindeki Desna kentinde savaşın başlamasından bu yana 87 kişinin öldüğü en ölümcül füze saldırılarından birini gerçekleştirmesinden bir hafta sonra geldiğini belirtti.

cnbrtrmhfec3znoqg6t4ng.webp

RUSYA 3 BİNDEN FAZLA HAVA SALDIRISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Zelenskiy, Rus ordusunun 24 Şubat'ta Ukrayna’yı işgaline başladığından bu yana ülkeye 2 bin 275 ayrı füzeyle bin 474 füze saldırısı düzenlediğini ve çoğu saldırının sivil hedeflere isabet ettiğini söyledi. Rusya’nın bu süre içinde 3 binden fazla hava saldırısı gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

j5ee1m1u-k2new48obgowq.webp

Bununla birlikte, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ukrayna'da bugüne kadar toplam 3 bin 930 sivilin öldüğünü ve 4 bin 500'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Sivillerin çoğunun bombardıman, füze ve hava saldırıları nedeniyle öldüğünü bildiren organizasyon, gerçek rakamların “önemli ölçüde daha yüksek” olduğunu duyurdu.

rkoixgaxpe-a-bco6dfdra-001.webp

77 YILDIR BÖYLE BİR SAVAŞ OLMADI

Zelenski, “İşgalciler bize karşı çok acımasız bir savaş yürütüyor. Nitekim, Avrupa kıtasında 77 yıldır böyle bir savaş olmadı. Düşmanın mümkün olduğu kadar çok insanı ve alt yapıyı yok etmeye çalıştığı tam bir savaş" dedi.

250520221127575933641.jpg

ÖLÜ SAYILARI NET OLARAK BİLİNMİYOR

Diğer taraftan, Ukraynalılar ve Rus askerlerinin ölüm sayıları net olarak olarak bilinmiyor. Rusya, Savunma Bakanlığı'nın Mart ayı sonunda çatışmada bin 351 askerin öldürüldüğünü açıklamasından bu yana ordudaki ölümleriyle ilgili bir güncelleme sunmadı. UNHCR Ukrayna'da devam eden çatışmaların yetkililerin doğru tahminler yürütmesini engellediğini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN