Rusya hastaneye saldırdı: 2 ölü, 30 yaralı

Rusya hastaneye saldırdı: 2 ölü, 30 yaralı

Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna'nın Dnipro şehrinde Rus güçlerinin düzenlediği roket saldırısında bir hastane ağır hasar gördü. Ukrayna lideri Zelenskiy, saldırıda iki kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını duyurdu.

Ukrayna’ya yönelik saldırılarını sürdüren Rusya, ülkenin doğusunda bulunan Dnipro kentinde psikoloji kliniği ile veteriner kliniğini hedef aldı. Ukrayna Acil Durumlar Servisi tarafından yapılan açıklamada, füze saldırısında iki kişinin hayatını kaybettiği, 2’si çocuk 30 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

‘SAVAŞ SUÇU’

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy saldırıyı insanlığa karşı bir suç olarak nitelendirirken, Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Rusya’nın Cenevre Sözleşmesi’ni ihlal ettiği ve saldırının ciddi bir savaş suçu olduğu belirtildi.

Saldırı nedeniyle üst katı yıkılan bina kullanılamaz hale geldi, park halindeki birçok araçta da ağır hasar oluştu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri söndürmek için çalışma başlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN