Rusya Sumi Bölgesinde 11 topluluğa saldırdı

Rusya Sumi Bölgesinde 11 topluluğa saldırdı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında bu sefer Sumi bölgesi hedef alındı. Düzenlenen saldırıda 1 kişi yaralandı. Saldırılar bölgede 233'ün üzerinde patlamaya neden oldu.

Bölgesel askeri yönetim, Rus kuvvetlerinin dün Sumi Bölgesi sınırına 32 kez ateş açarak 11 topluluğa saldırdığını bildirdi. Sumi'de bombardıman sonucu bir sivil yaralandı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Sumi'ye düzenlenen füze saldırısında ayrıca bir okula, merkezi bir hastaneye, bölgesel bir acil tıp merkezine ve bir su hizmeti tesisine de zarar verildi.

233'ÜN ÜZERİNDE PATLAMA MEYDANA GELDİ

Saldırılar bölgede 233'ün üzerinde patlamaya neden oldu. Rusya sınırdaki topluluklara havan topu, top, insansız hava araçları ve el bombası fırlatıcılarıyla saldırdı. Velyka Pysarivka topluluğuna en az 15 mayın atıldı.

6 Mart'ta Sumi'de düzenlenen bir Rus insansız hava aracı saldırısında dört kişi yaralanmış ve çok sayıda ev, okul ve tıp merkezi hasar görmüştü. Sumi Bölgesi sınırındaki daha küçük kasabalar da 6 Mart boyunca Rus saldırılarının hedefi oldu.

Rus kuvvetlerinin Seredyna-Buda üzerine, biri misket bombası içeren dört hava bombası attığı bildirildi.

Sumi Bölgesinin sınır köylerinin sakinleri, yakındaki Rus birliklerinin neredeyse her gün saldırılarına maruz kalıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN