Rusya yabancı askerlere vatandaşlık verecek

Rusya yabancı askerlere vatandaşlık verecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün çarpıcı bir karara imza attı. Putin'in imzaladığı kararnameye göre, Rus Silahlı Kuvvetlerine katılan yabancı uyruklu kişiler Rus vatandaşlığına başvurabilecek. Kararnamede ayrıca sağlık nedenleri, yaş, sözleşmelerinin sona ermesi veya sıkıyönetim nedeniyle ordudan ihraç edilen yabancı askerlerin vatandaşlığa başvurmasına izin veriliyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Rusya'da yabancı askerler hakkında bir karar alındı. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün imzaladığı kararnameye göre, Rus Silahlı Kuvvetlerine katılan yabancı uyruklu kişiler Rus vatandaşlığına başvurabilecek.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, yeni kararnamede, Ukrayna'nın işgali sürerken Rus ordusuna katılan yabancıların Rus vatandaşlığı alabileceği öngörülüyor. Kararnameye göre, yabancı askerlerin çocukları da dahil olmak üzere akrabaları da Rus vatandaşlığı alma hakkına sahip olacak.

Kararnamede ayrıca sağlık nedenleri, yaş, sözleşmelerinin sona ermesi veya sıkıyönetim nedeniyle ordudan ihraç edilen yabancı askerlerin de vatandaşlık başvurusunda bulunabilmesine olanak sağlanıyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı Eylül ayında, Rusya'nın 17 Mart'ta yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde yeni bir seferberlik ilan etmekten kaçınmak için yabancıları ve göçmen işçileri işe almaya çalıştığını açıklamıştı.

Raporda, internette Ermenistan ve Kazakistan'daki erkekleri hedef alan reklamların yayınlandığı ve Kremlin'in şu anda Rusya'da bulunan altı milyon Orta Asyalı göçmeni muhtemelen 'potansiyel üye' olarak gördüğü belirtilmişti.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksii Danilov Kasım ayında Rusya'nın 2024 Rusya başkanlık seçimlerinden sonra tam seferberliğe başlayabileceği konusunda uyardı. Danilov, bunun Ukrayna'ya ve ortaklarına, Rusya'nın 'topyekün savaş durumuna' geçmeden önce hazırlanmaları için üç ila dört ay süre verdiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN