Rusya'dan Harkov'a hava saldırısı

Rusya'dan Harkov'a hava saldırısı

Rusya'nın Ukrayna'nın Harkov Bölgesindeki Kupiansk şehrine hava saldırısı düzenledi. Harkov Valisi Oleh Syniehubov saldırı nedeniyle iki kişinin hayatını kaybettiğini ve en az beş kişinini yaralandığını belirtti.

Harkov Valisi Oleh Syniehubov'un bildirdiğine göre, Rusya'nın Ukrayna'nın Harkov Bölgesindeki Kupiansk şehrinin merkezine düzenlediği hava saldırısında iki kişi hayatını kaybetti ve en az beş kişi de yaralandı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Kupiansk, ön cepheden sadece sekiz kilometre uzakta bulunuyor. 2020 yılında nüfusu 27 binin üzerindeydi ve Şubat ile Eylül 2022 arasında Rusya tarafından işgal edildi.

Vali Syniehubov, Rus kuvvetlerinin şehir merkezine saldırmak için güdümlü hava bombaları kullandığını ve 58 ve 39 yaşlarındaki iki erkeğin hayatını kaybettiğini söyledi. Ulusal Polis, 58 yaşındaki erkeğin bir papaz olduğunu ve saldırının bir kilise ile bir kafeyi vurduğunu söyledi.

ENKAZ ALTINDA İNSANLAR VAR

Saldırıya ilişkin ilk raporunda Syniehubov, bir kadının yaralandığını ve muhtemelen "enkaz altında hala insanların bulunduğunu" söyledi. Daha sonraki bir güncellemede beş kişinin yaralandığını söyledi.

Ukrayna ordusu dün Rusya'nın güçlerini kritik bir lojistik kavşak noktası olarak bölgede birincil hedef olmaya devam eden Kupiansk yakınında toplamaya devam ettiği konusunda uyardı.

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın 21 Şubat tarihli istihbarat güncellemesinde, Avdiyivka'nın ele geçirilmesinin ardından Rusya'nın, Ukrayna'nın ön hattının çeşitli bölgelerindeki saldırı çabalarını yoğunlaştırdığı ve bu durumun muhtemelen Ukrayna kuvvetlerini zorlayacağı belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN