Rusya’dan İran açıklaması: Nükleer bomba yapmasına izin vermeyeceğiz

Rusya’dan İran açıklaması: Nükleer bomba yapmasına izin vermeyeceğiz

Viyana Uluslararası Kuruluşlar Daimi Temsilcisi Mihail Ulyanov, Rusya’nın İran’ın nükleer bomba yapmasına izin vermeyeceğini ifade etti.

İran ile nükleer anlaşma olarak da olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı'yla (KOEP) ilgili Ortak Komisyon toplantısı Avusturya’nın başkenti Viyana’da başladı.

ABD ve İran’ın anlaşmaya dönüşünü ele almak üzere AB, Çin, Fransa, Almanya, Rusya ve İngiltere temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda konuşan Rusya'nın Viyana Uluslararası Kuruluşlar Daimi Temsilcisi Mihail Ulyanov, tarafların anlaşmaya geri dönüşleriyle alakalı iyimser olduklarını ifade etti. 

Ulyanov, 2018 yılında eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde ABD tarafının anlaşmadan çekilmesinden sonra tarafların tekrar anlaşmaya geri dönüşü için doğrudan temasa gerek kalmayabileceğini ifade ederek, “Bunun mümkün olacağını düşünüyorum. KOEP Ortak Komisyonu üyeleri yeniden bir araya geldikten sonra katılımcı ülkelerin temsilcileri sürekli olarak bir araya geleceği için anlaşmanın tarafları doğrudan görüşmüş olacak” dedi. 

Görüşmelerin 21 Mayıs tarihinden önce sonuçlanacağını ifade eden Ulyanov aynı zamanda Rusya’nın, İran’ın nükleer bomba yapımına kesinlikle izin vermeyeceklerini garanti etti.                                          

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN