Rusya'dan Navalnıy'ın sitesine engelleme

Rusya'dan Navalnıy'ın sitesine engelleme

Rusya’nın federal iletişim düzenleme servisi Roskomnadzor’un, Rus blog yazarı Aleksandr Navalnıy’ın internet sitesine erişimi engellediği belirtildi.

Rus blogger Navalnıy’ın internet sitesi olan navalny.com’a erişimi, Başsavcılığın talebi ile engellediği kaydedildi. Navalnıy.com’a erişimin, enformasyonun korunmasına ilişkin kanunun 15.3 numaralı maddesine istinaden engellendiği belirtiliyor.

Söz konusu maddeye göre bir internet sitesi; kitlesel ayaklanma, aşırıcı eylemler ya da kamu düzenini bozacak biçimde düzenlenen kitlesel eylemlere çağrı içermesi hâlinde erişime kapatılabiliyor.

Navalnıy, daha önce yargılandığı bir dolandırıcılık davasında ertelenen cezasının şartlı tahliye koşullarını ihlal etmiş olması nedeni şu anda hapiste bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN