Rusya’dan Rodriguez’e destek mesajı: Kararlı duruşunu tebrik ediyoruz

Rusya’dan Rodriguez’e destek mesajı: Kararlı duruşunu tebrik ediyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin operasyonuyla Nicolas Maduro’nun kaçırılmasının ardından yemin töreniyle birlikte görevi devralan Delcy Rodriguez’i Venezuela’nın meşru "Geçici Devlet Başkanı" olarak tanıdığını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı yazılı açıklama ile ABD'nin 3 Ocak'ta askeri operasyon düzenlediği Venezuela'daki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yardımcılığını yapan Delcy Rodriguez'in geçici devlet başkanı olarak göreve gelmesinin de değerlendirildiği açıklamada, Venezuela ile dayanışma içinde olunacağı vurgulandı.

"RODRİGUEZ'İN GÖREVİ ÜSTLENMESİ KARARLILIKLARININ GÖSTERGESİ"

Açıklamada, Rodriguez'in yemin töreni ile birlikte devlet başkanlığı görevini devralmasının Venezuela yasaları doğrultusunda atılmış bir adım olduğu belirtilirken, “Bu adım, hükümetin dışarıdan gelen yeni sömürgeci tehditler ve silahlı saldırılar karşısında iktidar yapısını korumak, anayasal kriz tehlikelerini önlemek ve Venezuela'nın barışçıl ve istikrarlı bir şekilde gelişmesi için gerekli koşulları yaratmak konusunda kararlı olduğunu göstermektedir.” denildi.

RUSYA'DAN VENEZUELA HALKINA 'SARSILMAZ' DAYANIŞMA MESAJI

Rusya’nın, Venezuela resmi makamlarının devlet egemenliğini ve ulusal çıkarlarını korumak için gösterdiği çabaları memnuniyetle karşıladığının vurgulandığı açıklamada, “Rusya'nın Venezuela halkı ve hükümetiyle olan sarsılmaz dayanışmasını yeniden teyit ediyoruz.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Rodriguez'e görevinde başarı dilenirken, Rusya’nın Venezuela’ya verdiği desteği sürdüreceği kaydedildi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER VURGUSU

Venezuela’nın dış müdahelesiz, kendi kaderini belirleme hakkına sahip olduğuna işaret edilen açıklamada, “Mevcut durumun yatıştırılması ve sorunların, yapıcı diyalog ve uluslararası hukuk normlarına, özellikle de BM Şartı'na saygı gösterilerek çözülmesini savunuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN