Rusya'dan Zaporijya'ya saldırı: 12 kişi hayatını kaybetti

Rusya'dan Zaporijya'ya saldırı: 12 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna, Rus güçlerinin Zaporijya kentine roketli saldırı düzenlediğini açıkladı. Çok sayıda ölü ve yaralı olan saldırıda, en az 12 kişinin öldüğü ifade edildi. Zelenskiy, bu saldırının emrini veren ve bu emri yerine getiren herkesin yasalar ve insanların önünde hesap vereceğini söyledi.

Ukrayna ordusu; yaptığı yazılı açıklamayla, Rus güçlerinin, Ukrayna'nın güneydoğusunda yer alan Zaporijya şehrine roketli saldırı düzenlediğini ve çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamada, saldırıda şu ana kadar 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6'sı çocuk 49 kişinin hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Zelenskiy, bu saldırının emrini veren ve bu emri yerine getiren herkesin yasalar ve insanların önünde hesap vereceğini vurguladı.

1-001.jpg

KURTEV ÖLÜ SAYISINI 17 OLARAK AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan saldırı nedeniyle bir apartman tamamen yıkıldı, çevredeki apartmanların bazılarında ağır hasar oluştu, çok sayıda araç da kullanılamaz hale geldi.

Ukrayna polisi saldırının olduğu bölgeyi kordon altına alırken, itfaiye ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

Zaporijya Geçici Belediye Başkanı Anatoliy Kurtev de, düzenlenen füze saldırısında sivillere ait bazı evlerin yıkıldığını, çok sayıda evin de zarar gördüğünü söyledi.

1-002.jpg

Kurtev, saldırıda şu ana kadar en az 17 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

ZAPORİJYA'DA DAHA ÖNCE DE 17 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Rus güçleri, 6 Ekim'de de Zaporijya şehir merkezinde bir binaya roket saldırısı düzenlemiş ve yine 17 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN