Rusya'nın Daimi Temsilcisi AB'ye çağrıldı

Rusya'nın Daimi Temsilcisi AB'ye çağrıldı

AB Komisyonu Sözcüsü Stano, Rusya'nın Daimi Temsilcisi'nin çağrıldığını açıkladı. Temsilcinin, Dış Politika Departmanı Başkanı tarafından kabul edileceğini belirten Stano, kendisine Rusya'nın AB yetkililerine yönelik yaptırım kararını kararlılıkla kınadıklarını ve protesto ettiklerini söyleyeceklerini aktardı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Brüksel'de düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamalarda "Rusya’nın Daimi Temsilcisi çağrıldı, öğleden sonra Dış Politika Departmanı Başkanı tarafından kabul edilecek. Kendisine (Rusya’nın) bu kararını kararlılıkla kınadığımızı ve protesto ettiğimizi ifade edeceğiz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Rusya vatandaşlarına ve kurumlarına yönelik gayri meşru, tek taraflı adımlarına devam ettiğini belirtmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, cuma günü geçen ay uygulanan yaptırımlara karşılık olarak, aralarında AP Başkanı David Sassoli, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jurova’nın da bulunduğu sekiz AB yetkilisinin Rusya'ya girişinin yasaklandığını duyurmuştu. AB ise bu kararı kınamıştı ve asılsız olarak nitelendirmişti.

'RUSYA'NIN EYLEMLERİ GÜNDEME ALINACAK'

Stano, Avrupa ülkeleri dışişleri bakanlarının, AB Konseyi'nin 10 Mayıs'ta yapılacak toplantısında AB vatandaşlarına ve yetkililerine yönelik yaptırımlar dahil Rusya'nın eylemlerini gündeme alacaklarını belirtti.

'BUNDAN SONRAKİ ADIMLAR TARTIŞILACAK'

Stano, “AB her zaman ortak bir cevap geliştirmeyi tercih ediyor, bu konu önümüzdeki pazartesi yapılacak AB dışişleri bakanları toplantısında tartışılacak” açıklamasında bulundu.

Rusya’nın AB’ye yönelik misilleme yaptırımları ile ilgili soruya Stano, “G7 dışişleri bakanları bugün, salı ve çarşamba günü Londra’da bir araya gelecek, Rusya konusu gündemde olacak. Bundan böyle nasıl hareket edeceklerini tartışacak” yanıtını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN