Salgın alarmı! Vakalar bir anda artmaya başladı: Yüzlercesi tespit edildi

Salgın alarmı! Vakalar bir anda artmaya başladı: Yüzlercesi tespit edildi

Salgın paniği geri mi dönüyor? Vakaların bir anda patlamasıyla yüzlerce kişide tespit edildi. Vaka sayısı 600'ü aştı...

Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaletinde kızamık salgını endişe yaratmaya devam ediyor. Texas Sağlık Hizmetleri Departmanı'nın (DSHS) güncel verilerine göre, eyalet genelindeki kızamık vakalarının sayısı 624’e çıktı. Son beş gün içerisinde 27 yeni vaka daha bildirildi.

AŞISIZ BİREYLER RİSK ALTINDA

DSHS yetkililerinin açıklamalarına göre, bildirilen vakaların büyük bölümü aşı yaptırmamış ya da aşı durumu net olmayan bireylerden oluşuyor. Bu durum, kızamığın özellikle bağışıklık sistemi korunmayan kişiler arasında hızla yayıldığını ortaya koyuyor.

SALGINA KARŞI MÜCADELE SÜRÜYOR

Texas eyalet yetkilileri, kızamık salgınının yayılmasını önlemek amacıyla yerel sağlık kuruluşlarıyla iş birliği halinde çalışmalarını sürdürüyor. Toplum sağlığını korumaya yönelik alınan önlemler kapsamında, temaslı kişilerin tespiti, izolasyon ve bilgilendirme çalışmaları da hız kazandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN