Savaştan kaçan Rus pilot İspanya'da öldürüldü: Suikastta Rusya şüphesi

Savaştan kaçan Rus pilot İspanya'da öldürüldü: Suikastta Rusya şüphesi

Ukrayna'ya sığınan ve savaş karşıtı tutumuyla tanınan Rus pilot Maksim Kuzminov, İspanya'da silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Kuzminov, İspanya'nın Alicante şehrinde bir evin garaj girişinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırganlar, Kuzminov'a altı el ateş ettikten sonra araçlarıyla cesedin üzerinden geçerek olay yerinden uzaklaştı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş esnasında, Ağustos 2023'te Rusya'dan Ukrayna'ya kaçarak taraf değiştiren Rus savaş pilotu Maksim Kuzminov, İspanya'nın Alicante şehrinde bir evin garaj girişinde gerçekleşen silahlı bir saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

İspanya, bu cinayetle ilgili olarak Rusya'dan tatmin edici bir açıklama yapmasını talep etti.

Yakın zamanda Sibirya'daki cezaevinde yere yığılarak hayatını kaybeden Rus muhalif Aleksey Navalni'nin, yeni bir formül ile zehirlenerek öldürüldüğü iddiası gündem olmuştu.

İNCELEMELER KUZMİNOV OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARDI

İspanya'nın resmi haber ajansı EFE, jandarma kaynaklarına dayanarak, 13 Şubat tarihinde Alicante'deki bir konut kompleksindeki garaj önünde silahla vurularak öldürülen kişinin Rus pilot Maksim Kuzminov olduğunu açıkladı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin Kuzminov'a altı mermi sıktıktan sonra araçlarıyla cesedin üzerinden geçerek olay yerinden uzaklaştığı belirtildi.

1kapak.jpg

Soruşturmayı yürüten ekiplerin, ceset üzerinde 33 yaşında bir Ukrayna vatandaşına ait kimliği bulduğu ve sonrasında yapılan incelemelerle ölen kişinin Rus pilot Kuzminov olduğunun belirlendiği ifade edildi.

İSPANYA'DA YAŞAMAYI SEÇTİ

Ukrayna'nın Kyiv Post gazetesi, Ukrayna Askeri İstihbarat Merkezi'ne dayandırdığı haberinde, Kuzminov'un cinayetine dair bilgileri paylaştı. Haberde, Kuzminov'un Ukrayna'da değil, İspanya'da yaşamayı seçtiği bilgisi aktarıldı.

Kuzminov, savaşın başlamasından önce askerlikten ayrılmak istediği ve savaşa katılmak istemediği belirtilen bilgiler arasında. 9 Ağustos 2023'te, Mi-8 tipi bir helikopter kullanarak Rusya sınırına yakın Ukrayna'nın doğusundaki bir askeri üsse inmiş ve Ukrayna Askeri İstihbarat Merkezi ile iletişime geçerek Ukrayna'ya sığınmıştı.

SAVAŞ SUÇLARINA BULAŞMAK İSTEMEDİ

O dönemde yayımlanan görüntülerde, Kuzminov savaş suçlarına bulaşmak istemediği için Ukrayna'ya kaçtığını dile getirmiş ve diğer Rus pilotları da kendisini takip etmeye çağırmıştı.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Rus muhalif Aleksey Navalniy'in 16 Şubat'ta Rusya'daki bir cezaevinde ölümü üzerine, Rusya'nın Madrid Büyükelçisi Yuri Klimenko'yu Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. Albares, basına yaptığı açıklamada Navalniy'in ölümünü "tamamen haksız" olarak nitelendirdi ve Rusya'dan olayla ilgili inandırıcı bir açıklama talep etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN