Schonbrunn sarayı ne zaman yapılmıştır? Oyna Kazan ipucu sorusu, editör kıyağı

Schonbrunn sarayı ne zaman yapılmıştır? Oyna Kazan ipucu sorusu, editör kıyağı

28 Mayıs Salı Oyna Kazan ipucu sorusu ve cevabı araştırılıyorken, Oyna Kazan’ın sosyal medya hesabından bir video ile Schonbrunn sarayı ne zaman yapılmıştır? sorusu soruldu. Schonbrunn sarayı ne zaman yapılmıştır? sorusu kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Peki Schonbrunn sarayı ne zaman yapılmıştır? İşte 28 Mayıs Salı Oyna Kazan ipucu sorusu ve editör kıyağı…

Schonbrunn sarayı ne zaman yapılmıştır? sorusu 28 Mayıs Salı Oyna Kazan ipucu sorusu ve cevabını arayanlar tarafından merak ediliyor. Son dönemlerin popüler uygulaması Oyna Kazan’ın ipucu sorusu paylaşıldı. Oyna Kazan’ın Instagram hesabı üzerinden yayınlanan videoda Schonbrunn sarayı ne zaman yapılmıştır? sorusu soruldu. Peki Schonbrunn sarayı ne zaman yapılmıştır? İşte 28 Mayıs Schonbrunn sarayı ne zaman yapılmıştır? Oyna Kazan ipucu sorusunun cevabı…

Oyna Kazan ile ilgili tüm detaylar için tıklayın

19-05/28/schonbrunn-sarayi-ne-zaman-yapilmistir-oyna-kazan-ipucu-sorusu-editor-kiyagi.jpg

Schonbrunn sarayı ne zaman yapılmıştır?

28 Mayıs Salı günü düzenlenecek Oyna Kazan’ın ipucu sorusu Schonbrunn sarayı ne zaman yapılmıştır? oldu. Sosyal medya hesabından yayınlanan bu sorunun yanıtı için yine doğru adrestesiniz. Oyna Kazan’ın Instagram hesabından yayımlanan videoda Schonbrunn sarayı ne zaman yapılmıştır? sorusu kullanıcılara yöneltildi. İşte Schonbrunn sarayı ne zaman yapılmıştır? sorusunun yanıtı.

İşte, 28 Mayıs Salı Hadi ipucu sorusunun yanıtı;

Schönbrunn Sarayı (Almanca: Das Schloss Schönbrunn), Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Habsburg Hanedanı'nın yazlık sarayıdır. Ülkede en önemli kültürel anıtların bulunduğu saray 1960 lar'dan beri Viyana'ya gelen turist cazibelerininden biridir. Schonbrunn Sarayı'nın ve bahçesinin yapımı ancak 1744-1749 yılları arasında imparatoriçe Maria Theresia tarafından tamamlatılmıştır. 1683'deki II. Viyana Kuşatması'nda, çevredeki binalar yok edildi.

1569'da, Kutsal Roma İmparatoru II. Maximilian, bir tepenin altında Viyana nehrinde büyük bir su ovasını satın aldı. II. Maximilian günümüzde sarayın bulunduğu bölgede kaynayan bir su görüp, sudan biraz içmiş ve tadını beğenerek, suyun üstününe bir çeşme yapılmasını emretmiştir. Çeşmeye de güzel çeşme yani Schönbrunn adı verilmiştir. Ayrıca İmparator II. Maximilian, eskrim yapılması için alana, sülünler, ördekler, karaca ve damızlık domuzu ve eğlenceli avlanma bölgesi olarak hizmet vermesini için emir vermiştir. Bahçeleri ve çeşmeleriyle tanınan bin 200 odalı sarayın hayvanat bahçesi ise Avrupa'nın en eskilerindendir. Bu yazlık saray İmparator Franz Joseph'in eşi, Sissi adıyla tanınan İmparatoriçe Elisabeth'in en sevdiği mekandı.

İmparator I. Karl, 1918'de tahtı bıraktığını bildiren ve Habsburg Hanedanı hakimiyetine son veren anlaşmayı burada imzalamıştır.

Schonbrunn Sarayı Avrupa'nın en güzel saraylarından biridir.

Schönbrunn Sarayı ve Bahçesi 1996 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edildi.[1]

28 Mayıs 2019 Salı 21.30 yarışması için editör kıyağı 

21.30: "Anlat derdini Marko Paşa'ya" deyimindeki Marko Paşa'nın mesleği nedir?

Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeye de özen gösterirdi.

Marko Paşa’nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen “anlat derdini Marko Paşa’ya” deyimi ortaya çıktı. Ancak halkın şikayetlerinin çoğunun ağır ve hantal bürokrasi yüzünden sonuçsuz kalması, Marko Paşa’nın imajını da “dert dinler, ama derde deva olmaz” şekline büründürmüştür. Marko Paşa ayrıca dert dinlerken, konuları kaydırması, lafı yuvarlayıp başka yönlere çevirmesi ile de ünlüydü. Ayan Meclisi’nde görevli iken halkın şikayetlerini o dinlerdi. Bu kimliği ona “derdini Marko Paşa’ya anlat” deyiminin yerleşmesine yol açacak denli yaygın bir ün kazandırmıştır. Kendisine iş için başvuran öğrencilerinin ve hekimlerin dertlerini sabırla dinler veya dinler görünür, bir sonuca bağlamaksızın lafı değiştirirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN