Selman'dan Yunanistan'da dikkat çeken mesaj: Elimizde oyunun kurallarını değiştirecek çok şey var

Selman'dan Yunanistan'da dikkat çeken mesaj: Elimizde oyunun kurallarını değiştirecek çok şey var

Prens Selman 2018'den sonra AB ülkeleri arasında ilk ziyaretini Yunanistan'a gerçekleştirdi. AB'ye Kaşıkçı'nın öldürülmesi sonrası yapılan ilk ziyarette Yunanistan'ı hidrojen açısından Avrupa için bir dağıtım merkezi haline getirecek bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Selman’ın, Miçotakis’in karşısında otururken basına “Yunanistan’a eli boş gelmeyeceğime dair size söz vermiştim. Elimizde hem iki ülke hem de tüm bölge için oyunun kurallarını değiştirecek çok şey var” demesi dikkat çekti.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sonra ilk defa bir Avrupa Birliği üyesi ülkeyi ziyaret eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, daha önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve istifa eden Britanya Başbakanı Boris Johnson’la görüşmüştü. Bu ay başında ABD Başkanı Joe Biden, Ortadoğu ziyaretleri kapsamında Suudi Arabistan’a da gitmişti. Türkiye’yle de temasta bulunan Suudi Arabistan’ın bu girişimleri özellikle enerji ve yatırımlar açısından dikkat çekiyor.

Yunan gazetesi Ekathimerini’nin aktardığına göre Yunan makamları, ‘iki tarafın da ikili ilişkileri geliştirmeye hevesli olduğunu’ söyledi. Taraflar, ilişkileri geliştirmek için ‘yüksek stratejik işbirliği konseyi’ kurdu.

RİYAT GÜNEY KIBRISA VERİ KABLOSU BAĞLAYACAK

Görüşmede bazı yatırımlar konusunda anlaşıldı. Buna göre Yunanistan, Suudi Arabistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni içine alan 800 milyon avro değerinde veri kablosu bağlantısı kurulacak. Atina’daki yetkililer, Yunanistan’ın Avrupa’nın hidrojen yakıtında Avrupa’nın merkezi olacak bir anlaşmanın da imzalandığını açıkladı ama detay verilmedi. Bunların haricinde elektrik, emlak, gemicilik, altyapı, lojistik ve demiryolu yatırımları hakkında da konuşuldu.

Yetkililer ayrıca iki liderin uluslararası ve bölgesel gelişmeleri tartıştığını ve Başbakan Kiryoz Miçotakis’in Suudi Arabistan’ın Körfez bölgesi ve ötesinde özellikle önemli bir role sahip istikrarlı bir ortak olduğunu kaydetti.

Selman’ın, Miçotakis’in karşısında otururken basına “Yunanistan’a eli boş gelmeyeceğime dair size söz vermiştim. Elimizde hem iki ülke hem de tüm bölge için oyunun kurallarını değiştirecek çok şey var” demesi de dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN