Sıkışan Rusya Finlandiya'nın NATO töreni öncesi tehdide sarıldı: Daha sert bir tavırla mücadele ederiz

Sıkışan Rusya Finlandiya'nın NATO töreni öncesi tehdide sarıldı: Daha sert bir tavırla  mücadele ederiz

Ukrayna savaşıyla batı ile düşman olan ve yüzüne kapıların tek tek kapandığı Rusya tehdide sarıldı. Finlandiya'nın NATO'ya üye olacağı törene saatler kala Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ülkesinin basınına verdiği röportajda AB'nin Moskova ile kötü ilişkisinin, Brüksel'in Kiev'e silah yardımı sağladığı için kendi hatası olduğunu belirtti. Lavrov, "Rusya'nın ulusal çıkarları ve diplomasideki mütekabiliyet prensibi gereğince, gerekirse Rusya, Avrupa ile daha sert bir tavırla mücadele eder” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa ve Çin ile olan ilişkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Argumenty i Fakty isimli Rus haber sitesine konuşan Lavrov, Avrupa Birliği’nin (AB) Moskova ile kötü ilişkisinin, AB’nin Ukrayna’daki 'suçlu rejime' silah yardımı sağladığı için kendi hatası olduğunu belirtti. Lavrov konuya ilişkin “AB, Rusya’yı kaybetti. Ancak bu onların hatası. AB üye ülkeleri ve AB liderleri, kendi tabirleriyle Rusya'ya stratejik bir kayıp yaşatılması gerektiğini açıkça söylüyor” dedi.

Lavrov, AB'nin Moskova'ya 'düşmanca tavrının ve duruşunun' anlamının “AB’nin Rusya’yı kaybetmiş olması” olduğunu söyledi ve "Rusya'nın ulusal çıkarları ve diplomasideki mütekabiliyet prensibi gereğince, gerekirse Rusya Avrupa ile daha sert bir tavırla mücadele eder” ifadelerine yer verdi.

842bb240-e97e-4b74-9031-004e5f4e785f.jpgSergey Lavrov

Lavrov'un bu açıklaması, Finlandiya'nın Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü'nün (NATO) resmi olarak 31'inci üyesi olacağı günün sabahında geldi. Bu adım, Batı ile Rusya’nın arasındaki gerilimi daha da tırmandırıyor.

'BATI RUSYA İLE ÇİN'İN ARASINI BOZMAYA ÇALIŞIYOR'

Lavrov ayrıca Rusya ve Çin ilişkileri hakkında da konuştu. “Batı, Rusya ve Çin arasındaki eşitsiz ilişki hakkında ve Moskova’nın Pekin bağımlılığından bahsederek iki ülkenin arasını açmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı. DW Türkçe'nin aktardığına göre Lavrov, söz konusu 'eşit olmayan ilişkinin, düşmanca davranan ülkeler tarafından uzun süredir abartıldığını' söyledi, bu adımın da 'iki ülkenin ilişkilerini zora sokmaya çalışmak' olduğunu belirtti.

Lavrov geçen ay Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in on saat süren görüşmelerinin, Rusya ve Çin arasındaki “stratejik ortaklığı” ileriye götürdüğünü belirtti. Lavrov, Rusya ve Çin arasındaki bu ortaklığın, “omuz omuza durup, birbirlerinin temel çıkarlarını savunmayı” da içerdiğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN