Babacan İsrail-Filistin krizini yorumladı: Herkes bu katliamdan sorumlu

DEVA Partisi lideri Ali Babacan haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Gazze'de yaşananları 'insanlık suçu' olarak değerlendiren Babacan krizi yorumlayarak "Herkes bu katliamdan sorumludur. Sessiz kalınmamalıdır. Sessiz kalmak suça ortak olmaktır" şeklinde konuştu.

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi. Babacan, İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaşı 'insanlık suçu' olarak yorumladı. "Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına tepki göstermeyen herkes bu katliamdan sorumludur" diyen DEVA Partisi Lideri Babacan 'sessiz kalmayın' mesajını verdi.

yeni-proje-006.jpg

'KALICI BARIŞIN SAĞLANMASI GEREKİYOR'

Babacan "Gazze'deki hastanenin bombalanması en çok İsrail'e zarar verecektir" mesajını vererek "Savaşın durulması için bölgede kalıcı barışın sağlanması gerekiyor. Bağımsız bir Filistin devleti kurulmalı" dedi.

yeni-proje-13.jpg

'ÇABALARI YETERLİ BULMUYORUZ'

Öte yandan İsrail saldırılarına maruz kalan Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa’yı ziyaret eden Babacan, "Uluslararası kamuoyu hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan acilen tek ses olup bu kıyıma dur demelidir. Şu ana kadar uluslararası toplumun ateşkes ve insani yardım konusundaki çabalarını yeterli bulmuyoruz" şeklinde konuştu.

yeni-proje-14.jpg

'SESSİZ KALMAK SUÇA ORTAK OLMAKTIR'

Babacan, "İsrail'in işlediği savaş suçlarına yönelik iddialar mutlaka sorgulanmalı. Hiç kimse kendi yaptıklarına kılıf uydurmasın. İsrail'in Gazze operasyonunda bir diğer konu da kara operasyonu. Tüm bunlar hukuksuzdur. Milyonlara eziyet insanlığa sığmaz. Böylesi bir operasyona tüm dünya karşı çıkmalıdır. Sessiz kalmak suça ortak olmaktır" dedi.

yeni-proje-1-005.jpg