Son dakika! Beyaz Saray'dan kritik Suriye açıklaması: Trump çekilmek istiyor

Son dakika! Beyaz Saray'dan kritik Suriye açıklaması: Trump çekilmek istiyor

ABD'nin Suriye'den çekilip çekilmeyeceğiyle ilgili Pentagon, Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray'dan kafa karıştıran açıklamalar gelmeye devam ediyor. Beyaz Saray'dan yapılan son açıklamada, "Trump birlikleri çekmek istiyor, kesin bir takvim yok" ifadelerine yer verildi.

ABD'nin Suriye'den çekilip çekilmeyeceğiyle ilgili Pentagon, Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray'dan kafa karıştıran açıklamaların ardından, Beyaz Saray'dan yeni bir açıklama geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders Miami'ye giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada "Başkan Trump askerleri Suriye'den çekmek istiyor ancak bu konuda bir zaman dilimi belirlenmedi" ifadesini kullandı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley ise Fox TV ve CBS'ye pazar günü verdiği röportajında "Hedefler tamamlanana kada" ABD askerlerinin Suriye'den çekilmeyeceğini açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan da daha önce farklı yönde açıklamalar yapılmıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN