Çavuşoğlu: Tahıl koridoru için Rusya'dan cevap bekliyoruz

Çavuşoğlu: Tahıl koridoru için Rusya'dan cevap bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tahıl koridoru konusu ile Türkiye'nin güvenlik endişelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Tahıl koridoru ile ilgili olarak Rusya’dan cevap bekliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney ve Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

liman.pngUkrayna ve Rusya tahıl ticaretini sekteye uğrattı

TAHIL KORİDORU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tahıl koridoru ile ilgili olarak Rusya'dan cevap bekliyoruz. BM planının işler bir plan olduğunu anlattık. Taraflar anlaşırsa İstanbul'da detayları görüşmek üzere bir araya gelebileceğimizi söyledik" dedi.

svec-finlandiya.pngİsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya yaptıkları başvuruyu Türkiye'nin reddetmesi, güvenlik endişelerini ve teröre desteği bir kez daha gündeme getirdi

TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK ENDİŞELERİ VE NATO

Türkiye'nin güvenlik endişelerine yönelik NATO genel sekreterinin çabalarını takdire şayan bulduklarını belirten Çavuşoğlu, mayınların temizlenmesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

mayin.pngUkrayna'nın Rus gemilerini engellemek üzere Karadeniz'e yerleştirdiği mayınlar çıpalarından çıkınca denizcilik ticareti olumsuz etkilendi

MAYINLARIN TEMİZLENMESİ

Karadeniz'deki mayınların temizlenmesinin zaman alacağını kaydeden Çavuşoğlu, "Şu anki plana göre mayınların temizlenmesine gerek yok, güvenli hatlar açılabilecek" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN