İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf istifa etti

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf istifa etti

İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İskoçya Ulusal Partisi (SNP) lideri ve İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı olan Hamza Yusuf, beklenen güven oylamasından önce yeterli desteği alamayacağını öngörerek başbakanlıktan istifa ettiğini duyurdu. 39 yaşındaki Yusuf, Nicola Sturgeon'ın istifasının ardından başlayan liderlik yarışını kazanmış ve 29 Mart 2023 tarihinde göreve başlamıştı.

İDDİALAR KESİNLİK KAZANDI

İskoçya Bölgesel Başbakanı Yusuf, bu hafta mecliste yapılması planlanan güven oylaması öncesi, parti içinde ve kamuoyunda yeterince destek göremeyeceğini düşündüğü için istifa kararını verdiğini belirtti. Yusuf, yerine yeni bir lider seçilene kadar görevine devam edeceğini açıkladı.

KISA SÜRELİ LİDERLİK

Yusuf'un başbakanlık dönemi, İskoç siyaset tarihinde önemli bir kilometre taşı olarak kabul edilse de, görev süresi beklenenden çok daha kısa sürdü. Göreve başladıktan hemen sonra karşılaştığı siyasi baskılar ve parti içi dinamikler, liderliğinin sürdürülebilirliğini zorlaştırdı.

KÜLTÜREL VE SİYASİ ARKA PLAN

Pakistan kökenli bir babanın ve Kenya doğumlu Güney Asyalı bir annenin oğlu olarak İskoçya'da büyüyen Yusuf, çok kültürlü bir arka plana sahiptir. Bu çeşitlilik, onun siyasi ve toplumsal konulardaki yaklaşımlarını şekillendirmede belirleyici oldu.. SNP lideri olarak Yusuf, özellikle göçmen kökenli vatandaşların sorunlarına duyarlı bir liderlik sergilemeye çalıştı.

Yusuf'un istifası, İskoçya Ulusal Partisi'nde ve İskoç siyasetinde yeni bir liderlik arayışını başlatacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN