İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un ailesi Gazze'den ayrıldı

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un ailesi Gazze'den ayrıldı

7 Ekim'den bu yana İsrail ve Filistin arasında gerçekleşen çatışmalardan bu yana İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un eşinin annesi ve babası Gazze'deydi. Yusuf, sosyal medya hesabından, eşinin anne ve babasının Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'den ayrıldığını bildirdi.

İsrail'in Gazze'yı bombardımana tutumasında 28. güne girildi. İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, eşi Nadia El Nakla'nın annesi ve babasının bu sabah itibarıyla Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'den ayrıldığını duyurdu.

Resmi sosyal medya hesabı X'ten açıklamalarda bulunan Başbakan Yousaf ve El Nakla, "Düşüncelerimiz Gazze'den ayrılamayan ve halen orada acı çekenlerle. Seslerimizi barış için yükseltmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'ACİL ATEŞKES' ÇAĞRISI

Humza Yousaf ve eşi Nadia El Nakla, ortak yapmış oldukları açıklamalarında işgal altındaki Gazze'de 'acil ateşkes' ilan edilmesi ve insani koridor açılması yönündeki taleplerini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN