Rusya 'Tahıl Koridoru'nu bitirdi: Anlaşmaya dönmek için yeni şart

Rusya 'Tahıl Koridoru'nu bitirdi: Anlaşmaya dönmek için yeni şart

Kremlin'den bugün sona erecek olan Tahıl Koridoru Anlaşması için açıklama gelirken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Tahıl Koridoru Anlaşması bugünden itibaren yürürlükte olmayacak. Rusya'nın şartları kabul edilirse anlaşmaya geri dönülecek" açıklamasını yaptı.

Şubat 2022'de Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasının ardından küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisinin azaltılması için Birleşmiş Milletler (BM), Rusya, Türkiye ve Ukrayna, 22 Temmuz 2022 günü İstanbul'da düzenlenen törenle Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı imzalamıştı.

RUSYA, ANLAŞMAYI BİTİRDİ

Fiilen bugün anlaşma tarihinin sona ermesi beklenirken, tarafları arasından ilk açıklama Rusya'dan geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere konu ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devamlılığı için şart koydu. Peskov, "Rusya'nın şartları kabul edilirse anlaşmaya geri dönülür" derken, anlaşmanın bugün itibarıyla sona erdiğini açıkladı.

12533555-275-0-2860-1939-1920x0-80-0-0-fb0f1800345fd544de419d54b8938e57.jpgKremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov

'RUSYA'NIN ŞARTLARI YERİNE GETİRİLİRSE...'

Peskov'un konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

"Karadeniz Tahıl Koridoru anlaşması bugün geçerliliğini yitirmiştir. Rusya'yı ilgilendiren koşullar yerine getirildiğinde, Rusya derhal anlaşmaya geri dönecektir. Anlaşmanın Rusya'yı ilgilendiren kısımları yerine getirilmemiştir, bu nedenle yürürlükten kalkmıştır. Şimdilik anlaşma durdurulmuştur."

KARARIN KIRIM KÖPRÜSÜ SALDIRISIYLA İLGİSİ VAR MI?

Bununla birlikte Kremlin, dün gece iki kişinin hayatını kaybettiği Kırım Köprüsü'ne yönelik saldırının tekrarını önlemek için harekete geçeceğini belirtti.

"Kiev, Avrupa başkentleri ve NATO arasındaki koordinasyonun ne kadar derin olduğunu biliyoruz. Nihayetinde köprü saldırısına verilecek yanıt 'özel askeri operasyon' hedeflerine ulaşmak olacaktır." açıklamasını yapan Kremlin, saldırısı ile tahıl anlaşmasının sona ermesi arasında bir bağlantı olmadığını vurguladı. Kremlin, konuya ilişkin "Putin saldırıdan önce tahıl anlaşması konusundaki tutumunu açıkça belirtti." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN