Kremlin'den Batı'ya nükleer mesajı: Bu söylemlerin içinde yer almak istemiyoruz

Kremlin'den Batı'ya nükleer mesajı: Bu söylemlerin içinde yer almak istemiyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, nükleer silahlarla ilgili yaptığı açıklamada Batı'ya seslendi. Peskov, "Batılı liderler her gün nükleer silahlarla ilgili söylemlerde bulunuyor, Rusya bu söylemlerin içinde yer almak istemiyor ve olmayacak" dedi.

'Nükleer kıyamet (Armageddon)' çıkışı yapan ABD Başkanı Biden, "Dünyadaki en büyük nükleer gücü elinde bulunduran bir dünya liderinin, Ukrayna'da nükleer silah kullanabileceğini açıklamasını sorumsuzca buluyorum" açıklamalarının ardından Kremlin Sözcüsü Peskov, batıya seslendi. Peskov, "Batılı liderler her gün nükleer silahlarla ilgili söylemlerde bulunuyor, Rusya bu söylemlerin içinde yer almak istemiyor ve olmayacak." açıklamasıında bulundu.

ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşme ihtimaline yönelik bir soruya ise iki taraftan da konuya yönelik bir teklif gelmediğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

'Nükleer kıyamet (Armageddon)' çıkışı yapan ABD Başkanı Biden, "Putin'in gerçekten nükleer silah kullanacağına inanıyor musunuz?" sorusuna, "Bunu yapacağını düşünmüyorum ancak dünyadaki en büyük nükleer gücü elinde bulunduran bir dünya liderinin, Ukrayna'da nükleer silah kullanabileceğini açıklamasını sorumsuzca buluyorum" cevabını vermişti.

Rusya lideri Putin, "Blöf yapmıyoruz. Yanıt verecek çok sayıda silahımız var" diyerek Batı'nın Rusya'ya nükleer şantaj yaptığını dile getirmişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise "Putin'den bu tür nükleer retoriği tekrar tekrar görürsek, bunu ciddiye almamız gerekecek. Bu nedenle, bunun Rusya için ciddi sonuçları olacağı ve nükleer savaşın asla yapılmaması gerektiği mesajını net bir şekilde iletiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN