Stoltenberg: Ukrayna'nın NATO üyeliği gündemimizde yok

Stoltenberg: Ukrayna'nın NATO üyeliği gündemimizde yok

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Liderler Zirvesi öncesi açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO üyeliğinin gündemde olmadığını belirterek, "Ukrayna için elimizden geleni yapacağız" dedi.

NATO üyesi 30 ülkenin liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasında ortaya çıkan durumu, NATO'nun Doğu Avrupa'daki uzun vadeli duruşunu görüşmek üzere yarın bir araya gelecek. Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenecek olan NATO Liderler Zirvesi öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, yarınki zirvede Ukrayna'dan NATO üyeliğinin gündemde olmayacağını belirtti. Stoltenberg, Çin ve Belarus'tan da Rusya'ya olan desteklerini çekmesini istedi.

Stoltenberg'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"UKRAYNA'NIN NATO ÜYELİĞİ GÜNDEMİMİZDE YOK"

"Yarınki zirvede ittifakın doğu kanadındaki askeri varlığımızda artışa ilişkin konular görüşülecek. Ukrayna’nın NATO üyeliği gündemimizde yok. Ukrayna'ya askeri desteğin yanı sıra ekonomik yardım da yapıyoruz. Putin'in işgali vahşidir. Biz Ukrayna için elimizden geleni yapacağız. Savaşın Ukrayna dışına taşmamasını istiyoruz. Bu daha fazla ölüm ve yıkım getirecektir."

"ÇİN VE BELARUS, RUSYA'YA OLAN DESTEĞİNİ ÇEKMELİ"

"Rus baskısı altındaki Gürcistan gibi ortaklarımız için birlikte çalışacağız. Çin Putin'in işgalini engellememekte kalmamış yalanlarını da yaymakta destek vermektedir. Çin'in bu desteğinden endişe ediyoruz. Belarus da Rusya'ya olan desteğini çekmelidir."

"KİMYASAL SİLAH KULLANIMININ CİDDİ SONUÇLARI OLUR"

"Krizin başından beri AB ve ABD NATO'nun şemsiyesi altında birlik olmaktadır. Müttefiklerimizi korumak için birlikte hareket edeceğiz. Yarın alacağımız kararların etkileri orta ve uzun vadeli olacaktır. Önemli güvenlik sorunları, savunma alanlarına daha fazla yatırım yapılmasını gerektirmektedir. Son haftalar içerisinde gerçekten çok yüksek miktarda muharip gücümüzü NATO'nun doğu sınırlarına getirdik. Kimyasal silah kullanımı hiçbir şekilde kabul edilemez ve bunun ciddi sonuçları olacaktır. Ukrayna'da gördüklerimiz çok acı verici. "

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN